Двама пациенти със съмнения за COVID-19 са постъпили през последното

...
Двама пациенти със съмнения за COVID-19 са постъпили през последното
Коментари Харесай

Още двама със съмнения за COVID-19 в старозагорската инфекциозна клиника

Двама пациенти със подозрения за COVID-19 са постъпили през последното денонощие в Клиниката по инфекциозни заболявания на Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване (УМБАЛ) " Проф. доктор Стоян Киркович ".
Това заяви за Радио Стара Загора доктор Таня Перчемлиева, Директор дирекция " Надзор на заразните заболявания " в Регионалната здравна ревизия (РЗИ) в регионалния град. Пробите им ще са подготвени в следобедните часове през днешния ден, посочи тя.
В инспекцията са подадени 10 анкетни карти от граничните управляващи и са за хора, които са се завърнали от наранени с ковид райони. Те ще бъдат под 14-дневно наблюдаване, доктор Перчемлиева акцентира, че спазването на карантинния интервал е персонална отговорност и съзнание.
РЗИ - Стара Загора, е направила 17 инспекции на детски и образователни заведения на територията на региона - в Стара Загора, Казанлък, Павел баня, Раднево и Гълъбово,и не са установени нарушавания. „ Към момента няма индикации за удължение на грипната почивка за учениците в област Стара Загора. Надолу върви показателят на отчитане на острите респираторни болести “, заяви още доктор Перчемлиева и напомни, че от през днешния ден е анулирана националната грипна зараза.
Актуална информация за ковид у нас и по света.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР