Двама пълни дебютанти попаднаха в разширения състав на националния селекционер

...
Двама пълни дебютанти попаднаха в разширения състав на националния селекционер
Коментари Харесай

Пранди включи двама дебютанти в тима за волейболната Лига на нациите

Двама цялостни дебютанти попаднаха в разширения състав на националния селекционер Силвано Пранди за тима, с който България ще взе участие във волейболната Лига на нациите през 2021 година Това са посрещачът на " Нефтохимик " Денис Карягин (19 г.) и посрещачът на " Левски " Самуил Въличнов (19 г.).

В листата на италианския треньор попаднаха общо 22 имена, като предстоящо измежду тях не са братята Георги и Валентин Братоеви. 33-годишните близнаци от много време са в обтегнати връзки с Пранди, който за последно повика разпределителя Георги за новогодишния лагер преди квалификацията за Евроволей `21 през януари. В последна сметка обаче плеймейкърът отхвърли да пътува за Израел, тъй като не получи гаранции, че ще е титуляр.

По молба на самите играчи в настоящия състав не попаднаха либерото Петър Каракашев ( " Хебър " ) и посрещачът Радослав Попов ( " Монтана " ), които са поискали да не бъдат включвани по фамилни аргументи. Освен Карягин и Вълчинов в отбора са извикани още двама състезатели без формален мач за " трикольорите ", които обаче към този момент упражняваха с тима предишното лято - съотборниците в " Марек Юнион Ивкони " Светослав Иванов и Светослав Станков.

Основната част от подготовката на националите под управлението на Пранди ще стартира на 3 май в зала " Христо Ботев ". Още от на следващия ден (22 април) обаче занимания ще започват състезателите, които към този момент са завършили присъединяване с клубните си тимове. Това са 14-те състезатели, които ще упражняват под управлението на асистентите Николай Желязков и Никола Димитров и кондиционния треньор Мартин Павлов:

Разпределители: Владимир Станков ( " Левски " ), Светослав Станков ( " Марек Юнион Ивкони " );

Диагонали: Димитър Димитров (ЦСКА), Жани Желязков ( " Нефтохимик " );

Посрещачи: Денис Карягин ( " Нефтохимик " ), Гордан Люцканов ( " Левски " ), Самуил Вълчинов ( " Левски " ), Светослав Иванов ( " Марек Юнион Ивкони " );

Центрове: Светослав Гоцев ( " Пари Волей " ), Стефан Чавдаров ( " Монтана " ), Николай Къртев ( " Хебър " ), Николай Колев ( " Нефтохимик " );

Либеро: Владислав Иванов ( " Левски " ), Мартин Иванов ( " Локомотив " ).

На 3 май към тима ще се причислят капитанът Цветан Соколов, Тодор Скримов, Георги Сеганов, Мартин Атанасов, Аспарух Аспарухов, Георги Петров и Алекс Грозданов, а някои от към този момент трениращите ще отпаднат. Последен се чака Радослав Парапунов - чак на 15 май, защото първо би трябвало да завърши магистърската си стратегия в университета на Хавай (САЩ).

Тазгодишното издание на Лигата на нациите би трябвало да се организира от 28 май до 27 юни, като към момента от интернационалната федерация (FIVB) не са оповестили съответна стратегия и местоположения на мачовете. Същото важи и за идното в края на лятото европейско състезание, за което се знае единствено, че би трябвало да се състои в четири страни - Полша, Чехия, Естония и Финландия.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР