Двама от всеки петима души с нарушена имунна система имат

...
Двама от всеки петима души с нарушена имунна система имат
Коментари Харесай

Двама от всеки пет ваксинирани не образуват антитела срещу COVID

Двама от всеки петима души с нарушена имунна система имат " невисок или неоткриваем " титър на антителата след две дози от имунизацията против ковид, сочи проучване на американски учени, представено от БГНЕС.

Цифрата идва от изследването OCTAVE, което е основано, с цел да изследва хронично заболели и имунокомпрометирани хора при изпитвания на ваксини.

Изследването към момента се организира и откривателите имат за цел да съберат данни за към 3000 имунокомпрометирани хора, в това число тези с рак, бъбречно заболяване, чернодробно заболяване, инфекциозен артрит, възпалителни болести на червата и васкулит.

Изследователи от университетите в Глазгоу и Бирмингам съпоставят имунния отговор сред 600 пациенти с имунно-медиирани възпалителни болести и 231 здрави хора, откакто са получили и двете дози ваксини AstraZeneca или Pfizer.

Около трима на всеки пет души от уязвимата група са имали отговор на антитела, сходен на този при здрави възрастни, само че другите са имали по-нисък титър на антитела.

Около 11% не съумяват да основат антитела четири седмици след приемането на втората ваксина, като откривателите споделят, че съвсем от всички тези хора са имали васкулит, група от редки болести, които водят до инфектиране на кръвоносните съдове.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР