Двама от обвиняемите са приели най-тежките наложени им наказанияРайонен съд

...
Двама от обвиняемите са приели най-тежките наложени им наказанияРайонен съд
Коментари Харесай

Трима обвиняеми, шофирали пияни, сключиха споразумения в Районен съд - Русе

Двама от обвинените са приели най-тежките наложени им санкции

Районен съд – Русе утвърди 3 съглашения, според които обвинените се признават за отговорни в това, че са управлявали МПС под въздействието на алкохол.

Лицето по първото дело е неосъжданият Б. И. на 43-години. На 05-ти против 06.11.2022 година използвал доста количество алкохол и все пак се качил в своя “Опел Корса “ и го управлявал по улиците на село Юделник. Около 03:50 часа полицейски чиновници го спрели за инспекция и го тествали с дрегер, който отчел 1,49 на хиляда. Резултатът от осъщественото след това химическо проучване на кръвната проба, бил 1,63 на хиляда. За това действие Б. И. одобри да изтърпи наказване отнемане от независимост за период от 6 месеца с 3-годишен изпитателен период, санкция в размер на 100 лв. и отнемане от право да ръководи МПС за период от 1 година.

Обвиняемият по второто дело – неправоспособният С. А., на 15.11.2022 година като се изключи че е бил под въздействието на алкохол (2,00 на хиляда), е управлявал автомобила си “Опел Калибра “, който не е бил регистриран по надлежния ред. След определянето на обособени санкции за всяко от действията, същите са групирани и 34-годишният С. А. одобри да изтърпи едно общо, най-тежкото от тях, а точно отнемане от независимост за период от 1 година с 3 години изпитателен период и санкция в размер на 200 лв..

Същите по тип закононарушения е направил и обвиненият по третото дело – неосъжданият Е. Т., на 16.04.2022 година в град Русе. Концентрацията на алкохол в кръвта му е била 2,28 на хиляда, а лекият автомобил „ Фолксваген “, който е управлявал, като се изключи че не е бил регистриран, е бил с сложени регистрационни табели от друга кола. Освен това, обвиненият е карал в периода на изтърпяване на насилствена административна мярка за краткотрайно лишаване на свидетелството за ръководство на моторно транспортно средство, наложена със Заповед за използване на насилствена административна мярка. За всяко от четирите закононарушения са избрани обособени санкции, които според закона са групирани и Е. Т. одобри да изтърпи едно общо, най-тежкото от тях, а точно отнемане от независимост за период от 1 година и 4 месеца с 3-годишен изпитателен период, санкция в размер на 400 лева и отнемане от правоуправление за период от 2 години.

Споразуменията са дефинитивни и не подлежат на обжалване.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР