Двама от най-богатите предприемачи на планетата – Уорън Бъфет и

...
Двама от най-богатите предприемачи на планетата – Уорън Бъфет и
Коментари Харесай

Уорън Бъфет и Бил Гейтс – приятелство за милиарди на 32 години

Двама от най-богатите бизнесмени на планетата – Уорън Бъфет и Бил Гейтс, са известни с това, че поддържат близки другарски връзки.

Партнират си в самодейностите на филантропията, в политическата активност и в онлайн бриджа.

Тяхното емблематично другарство обаче стартира преди тъкмо 32 години - на 4 юли 1991 година, споделя историята Businessinsider.

Бъфет гостува на Мег Грийнфийлд, редактор на Washington Post, която по това време се намира в щата Вашингтон, спомня си той на годишната среща на Berkshire Hathaway през 2000 година

Грийнфийлд e другарка на родителите на Гейтс и по тази причина завела Бъфет на посетители при тях. Първоначално Гейтс нямал интерес да се среща с Бъфет, защото не уважавал изявите на вложителя.

" Дори не желаех да се срещна с Уорън, тъй като си мислех: " Хей, този човек купува и продава неща и по този начин открива недостатъци във връзка с пазарите. Това не е добавена стойност за обществото, това е игра с нулев резултат, която е съвсем паразитна. Това беше моето мнение, преди да се срещна с него. ", признава Гейтс на конференция през 2019 година

Той обаче трансформира мнението си, откакто Бъфет стартира да го засипва с " необикновено положителни въпроси, които никой в никакъв случай не ми е задавал ", спомня си той в обява в блога си от 2016 година

Бъфет също не наподобява разчувствуван от срещата с Гейтс, само че бързо се сближава със съоснователя на Microsoft.

" Веднага си допаднахме ", споделя вложителят през 2000 година

" Прекарахме отлично. Той имаше едно шимпанзе, на което се опитваше да изясни всякакви механически неща. Самият аз бях нещо като забавно шимпанзе за него, а той е страховит преподавател ".

В последна сметка тази съдбовна среща води до това, че през 2006 година Бъфет дава обещание да даде съвсем цялото си благосъстояние на фондация " Бил и Мелинда Гейтс " и на още четири организации.

Като част от годишните си дарения, през юни той подари акции на стойност към 3,5 милиарда $ на фондация " Гейтс " и към този момент се е разделил с 54% от акциите си в Berkshire.

" Щедростта на Уорън играе голяма роля за постигането на амбициозните цели на фондацията и оказва въздействие върху живота на милиони хора ", написа Гейтс в Twitter.

" Винаги ми е мъчно да изразя по най-подходящ метод какъв брой доста значи за мен нашето дългогодишно другарство и неговата поддръжка. ", добавя той.

През последните три десетилетия Бъфет и Гейтс вземат участие дружно в голям брой дивотии - от надпревари по мятане на вестници и тенис на маса до пазаруване на обяд в McDonald's с купони и вдишване на промяна в Dairy Queen, благосъстоятелност на Berkshire.

Гейтс изпече и торта по случай 90-ия рожден ден на Бъфет през август 2020 година

Като се има поради специфичната им връзка, двамата милиардери би трябвало да са удовлетворени, че не са пропуснали да се срещнат на това приятелско събиране за 4 юли преди 32 години, добавя Businessinsider.

 

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР