Двама от четиримата заподозрени, обвинени в извършването на терористичната атака

...
Двама от четиримата заподозрени, обвинени в извършването на терористичната атака
Коментари Харесай

Ужасът в Москва: Двама заподозрени за клането в концертна зала се признават за виновни

Двама от четиримата обвинени, упрекнати в осъществяването на терористичната офанзива в концертната зала в Москва, при което бяха убити повече от 130 души, се признаха за отговорни, откакто се явиха в съветски съд с забележими пострадвания от побой.

Басманният областен съд на Москва публично упрекна Далерджон Мирзоев, 32, Сайдахрами Рачабализода, 30, Мухаммадсобир Фаизов, 19, и Шамсидин Фаридуни, 25, в осъществяване на терористична офанзива. Престъплението планува оптималната присъда пожизнен затвор.

Съдът постанови мъжете, които са жители на Таджикистан, да бъдат арестувани в следствения арест до 22 май.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отхвърли да отговори на въпрос за забележимите следи от изтезания по телата на обвинените.

Това идва откакто френският президент Еманюел Макрон сподели, че „ ИДИЛ-Хорасан “, групировката, която пое отговорност за офанзивата в Москва, също е направила опити за голям брой офанзиви във Франция.

„ Тази група също се опита да извърши няколко дейности на наша лична земя “, сподели Макрон пред кореспонденти по време на посещаване във Френска Гвиана.

Френското държавно управление в неделя увеличи предизвестието си за тероризъм до най-високото равнище след стрелбите в Москва.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР