Двама млади специалисти по дентална медицина с високи цели и

...
Двама млади специалисти по дентална медицина с високи цели и
Коментари Харесай

Защо двама млади зъболекари избраха Килифарево пред кариерата в чужбина

Двама млади експерти по дентална медицина с високи цели и огромни фантазии, избраха да останат в България с вярата, че могат да се развиват и да съумеят и в дребния град - Килифарево.

Галя Нанкова отпътувала да живее и учи в Испания на 13 години. Там се родила и фантазията й да се занимава с дентална медицина. Завършила учебно заведение, след това университет и по този начин всичко се трансформирало в действителност. Преследвайки тази своя фантазия специализира хирургия в Швейцария и съумява да направи сполучлива кариера в Испания.

Започнах моята работа като хирург в обособени клиники, в обособени градове, пътувах, също ми викаха в единият град в съда, като специалист, за тях работех при специфични случаи ни викаха, с цел да дадем нашето мнение.

Д-р Нанкова остава в Испания повече от 20 години, само че носталгията по родината в никакъв случай не я напуща и по този начин преди половин година идва и решението да се завърне у нас и да продължи да се развива тук.

Ние не би трябвало да забравяме, че сме българи. Идва миг, в който колкото и да работиш в чужбина, колкото и да се чувстваш на равнище и да те одобряват като един от тях ти си българин. И взех решение да пренеса всичките мои познания, опита, да ги принеса тук.

Завръщайки се в България доктор Нанкова среща 26-годишния доктор Саид Джамбазов. Току що приключил експерт, който избрал родното Килифарево пред София.

Имах предложение за специализация в една от катедрите по пардонтология, само че взех решение да откажа тази позиция, тъй като от дълго време хората в моето градче ме чакат да се завърна и да им оказвам помощ чисто здравословно и взех решение да се завърна и да си отворя кабинет тук, в Килифарево.

Така доктор Нанкова пътува и работи във Велико Търново и Варна, само че с доктор Джамбазов сплотяват старания и лека-полека стартират да осъществят фантазията си за съвременно опазване на здравето и в дребния град Килифарево.

На първо място нашата задача е да бъдем лекари и точно по тази причина аз избрах пред кариерата, това да оказвам помощ на хората. Много е значимо за хората в Килифарево, изключително за тези, които са по-възрастни, те не могат да си разрешат постоянно да пътуват до Велико Търново, споделя доктор Саид Джамбазов.

Пациентите се доверяват и стига да имаш предпочитание, няма значение къде се намираш. Дали си в чужбина, дали си в София, дали си в едно малко село, стига да имаш наслаждение от това, което извършваш, няма значение къде си направил своя кабинет, споделя доктор Галя Нанкова.

А хората в Килифарево споделят, че в последните години градчето им се трансформира, развива се и става все по желано за живот от доста млади фамилии.

Двамата млади експерти споделят, че нито опциите, нито място могат да бъдат спънка човек да сбъдне фантазиите си, стига единствено да обича това, което прави и да има вяра в триумфа.

Репортер: Зорница Илиева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР