Двама малайзийски режисьори се явиха в съда, обвинени в умишлено

...
Двама малайзийски режисьори се явиха в съда, обвинени в умишлено
Коментари Харесай

Малайзия обвини двама в „нараняване на религиозните чувства“ във вече забранен филм

Двама малайзийски режисьори се явиха в съда, упрекнати в съзнателно „ пострадване на религиозните усеща на другите “ с техния към този момент неразрешен самостоятелен филм Mentega Terbang (Butterfly).

Режисьорът Khairi Anwar и продуцентът Tan Meng Kheng се признаха за почтени по обвиняването, което планува затвор от една година, както и допустима санкция, когато се явиха в разнообразни съдилища в Куала Лумпур в сряда, съгласно Малайзийска онлайн медия.

Магистратите Noorelynna Hanim Abd Halim и Aina Azahra Arifin позволиха на двамата мъже условна гаранция и постановиха заповед за затваряне, с цел да им попречат да приказват за случая.

Mentega Terbang беше пуснат в канали за стрийминг през 2021 година и е история за навършване на зрелост за малайска мюсюлманска тийнейджърка, която стартира да изследва религията и въпроса за отвъдния живот, до момента в който майка й се бори с терминална болест.

Правителството забрани кино лентата предишния септември на фона на недоволства от страна на консервативни мюсюлмански гр...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР