Двама мъже получиха осъдителни присъди за подпомагане на граждани от

...
Двама мъже получиха осъдителни присъди за подпомагане на граждани от
Коментари Харесай

Осъдиха двама мъже за трафик на хора в Свиленград

Двама мъже получиха неоправдателни присъди за подкрепяне на жители от Афганистан и Сирия нелегално да преминат през страната по досъдебно произвеждане на Районна прокуратура - Свиленград, оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване. Т.Д. /52 г./ и Д.Г. /49 г./ обезпечили превоз на 9 непознати жители, с който да преминат през страната.

По съглашение на прокуратурата и отбраната на обвинените, утвърдено от Районен съд - Свиленград, на Т.Д. е било наложено наказване от 1 година "лишаване от независимост " при първичен "строг " режим и санкция от 5 000 лв., а Д.Г. е бил наказан на 11 месеца "лишаване от независимост " условно с изпитателен период от три години и санкция от 3 500 лв.. В изгода на страната е бил лишен и автомобилът, употребен за осъществяване на закононарушението.

От прокуратурата припомниха, че казусът е от 10 юли т. година когато чиновници на "Гранична полиция " задържали в землището на село Момково, община Свиленград, 9 непознати жители от Сирия и Афганистан, като едно от лицата не било навършило 16-годишна възраст. В непосредственост до тях са били българските жители, както и микробус.
Установено е било, че чужденците влезнали в България през "зелена граница " в региона на Свиленград. Незаконно влезлите у нас трябвало да стигнат до Харманли. След като са били открити, те са били настанени в миграционен център.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР