Двама мъже, подали неверни сигнали на телефон 112, са установени

...
Двама мъже, подали неверни сигнали на телефон 112, са установени
Коментари Харесай

Задържаха двама мъже, подавали фалшиви сигнали на тел. 112


Двама мъже, подали погрешни сигнали на телефон 112, са открити и арестувани от полицията.

Около 21:00 часа на 29 декември два пъти, в границите на няколко минути, мъж съобщил за сложени взривни устройства в постройката на полицейското ръководство в Момчилград, показват от пресцентъра на полицията.

След инспекция е открито, че известията са погрешни, а час по-късно служителите на реда са открили и задържали подателят на подправените сигнали.

Той е 43-годишен гражданин на Момчилград. Иззет е телефонът, от който са подадени сигналите. В хода на изясняването на събитията, чиновниците на реда са установили, че това не е първото сходно действие на арестувания.

Преди няколко дни от София той алармирал за взривно устройство в частен дом в Момчилград.

По последния случай било формирано досъдебно произвеждане по член 326, алинея 1 от Наказателен кодекс, за погрешния сигнал му е формиран акт по Закона за националната система за незабавни повиквания с обединен европейски номер 112.

При подобен случай в районното ръководство в Кърджали е арестуван 44-годишен мъж. В 4:15 часа тази заран той подал погрешен сигнал на номер 112, като споделил, че е арестуван и удрян от полицейски чиновници. При установяването му станало ясно, че мъжът е във очевидно несъответстващо положение. Справка в полицейския указател посочила, че той е разгласен за общодържавно търсене. Започната е инспекция предвид на член 326, алинея 1 от Наказателен кодекс за подадени заблуждаващи сигнали по телефон.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР