Двама мъже от Индонезия са били публично наказани, тъй като

...
Двама мъже от Индонезия са били публично наказани, тъй като
Коментари Харесай

Хванаха мъже да правят секс, получиха публично наказание - удари с камшик

Двама мъже от Индонезия са били обществено осъдени, защото били хванати по време на полов акт в градчето Банда Ачех на о. Суматра.

Сигналът е бил подаден от съседи на хомосексуалната двойка още през ноември предходната година. Тогава на адреса пристигнали органите на ислямската религиозна полиция, които неотложно ги арестували.

Няколко десетки станаха очевидци на назиданието на двамата мъже на 27 година и 29 година, което получили от управляващите в градския парк тези дни, написа novini.bg.

Това е третият случай, в който хора биват обществено бичувани поради хомосексуалната си ориентировка по силата на закон от 2015 година, напомнят международните организации.

По закон Шериатът разрешава до 100 удара с бич за морални прегрешения, в това число сексуален акт сред мъже. Камшични удари може да отнесат също по този начин за невярност, хазарт, алкохолизъм, дами, които носят тесни облекла и мъже, които пропущат петъчните молебствия.

Иначе, като се изключи Банда Ачех, хомосексуалните връзки не са противозаконни в Индонезия, въпреки ЛГБТ общността в страната да е подложена на съществени репресии през последните години.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР