Двама мъже, 10 000 дървета, 12 години. Цзя Хаикс и

...
Двама мъже, 10 000 дървета, 12 години. Цзя Хаикс и
Коментари Харесай

Как един сляп мъж и неговия приятел без ръце засадиха 10000 дървета

Двама мъже, 10 000 дървета, 12 години. Цзя Хаикс и Цзя Венци – другари, ощетени от живота, само че виждащи и можещи повече от всички, които имат всичко. Единият е кьорав по рождение, а другият – с две ампутирани ръце. И без значение от компликациите, двамата съумяват да посадят над 10000 дървета за 12 години. Още ли мислите, че има невъзможни неща? Отговорът е явен – вероятно е мъчно, само че няма нищо невероятно тогава, когато пожелаеш да бъдеш част от живота и самичък да създаваш живот.

Мъжете се срещат преди години, когато и двамата били в търсене на работа. Хаикс си напомня деня, когато неговият наследник поискал да хапне портокали, само че фамилията нямало пари да си разреши този разкош. Тогава Цзя решил, че няма повече да седи и да не прави нищо, а ще си откри работа.

Двамата мъже се захванали с голям труд – да защитят локалните села от наводненията. Те наели сектора по продължение на реката и почнали да садят дървета. Всеки ден в 7 сутринта, двамата тръгвали на работа въоръжени с лопати и стоманени пръти. И тъй като нямали пари за посадъчен материал, двамата си набавяли резници по обичайния метод – от други дървета. А това не било никак елементарно, поради техните лимитирани благоприятни условия.

" Аз съм ръцете му, той – очите ми, споделя Хаикс и прибавя – Ние сме положителни сътрудници. Твърдо стоим на крайници си и въпреки да се препитаваме непретенциозно, в сърцата ни царува мир ".

Благодарение на техният твърдоглав труд, се появили над 10000 нови дървета, а стотици птици са свили гнезда в тези комфортни домове.

 1

 2

 3

 4

 5

 6

 7

По материал на AdMe.ru
Снимки | sayfala, blogspot, metronews, mdig

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР