Двама литовци и руснак са арестувани по подозрение, че са

...
Двама литовци и руснак са арестувани по подозрение, че са
Коментари Харесай

Двама литовци и руснак са арестувани по подозрение, че изнасят технологиите на Арсенал

Двама литовци и руснак са задържани по съмнение, че са изнасяли " сензитивна информация " за работата на военния цех " Арсенал " в Казанлък, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Задържани са 24-годишен литовец, негова съгражданка на 59 години и 60-годишен руснак. И тримата са работели в завода, излиза наяве от известието. Те са били в неплатен отпуск до 17 септември и по-късно не се върнали.

Междувременно, на 3 октомври от " Арсенал " подали сигнал, че липсват " съответни произведения ", както и документи към тях. Според Министерство на вътрешните работи те съставляват " информация извънредно сензитивна за компанията и представляваща интерес за български или непознати конкурентни компании ".

В интервенцията по търсене на тримата се присъединило и локалното отделение на ДАНС. Установено било, че те са влезнали у нас с коли на 2 октомври, ходили до Казанлък и след това напуснали града. Три дни по-късно били засечени на граничния пункт " Кулата ". Чужденците са задържани за 24 часа.

" При осъществени процесуално-следствени дейности в колите им са открити бумаги и движимости, за които се допуска, че са директно свързани с предмета на доказване по досъдебното произвеждане. Изготвени са постановления за наложително довеждане на лицата, следва да бъдат конвоирани до РУ-Казанлък и привличането им в качеството им на обвинени ", оповестиха от Министерство на вътрешните работи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР