Двама израелски туристи и техният египетски водач са били застреляни

...
Двама израелски туристи и техният египетски водач са били застреляни
Коментари Харесай

Двама израелски туристи и местен водач са застреляни в Египет, казва Израел

Двама израелски туристи и техният египетски лидер са били убити в египетския град Александрия, израелския задграничен министерството споделя.

Друг израелец беше ранен при офанзивата в неделя сутринта, която съгласно министерството е осъществена от „ локален “.

Няма неотложно удостоверение от египетските управляващи.

Но частният ефирен канал Extra News заяви, че служител на реда е разкрил огън по група, посещаваща античен римски обект, прочут като стълба на Помпей.

Нападателят е стрелял " на инцидентен принцип ", употребявайки персоналното си оръжие, се базира на източник от службите за сигурност, добавяйки, че той е бил арестуван на мястото.

Кадри от последствията от офанзивата, оповестени в обществените медии, демонстрират минимум двама души, явно мъртви на земята в археологически обект.

Израелското външно министерство сподели, че работи с египетските управляващи, с цел да върне израелските жители в Израел допустимо най-скоро.

Стрелбата се случи ден откакто палестинската въоръжена формация Хамас предприе невиждана офанзива против Южен Израел, като изпрати стотици въоръжени мъже през границата от Газа и изстреля хиляди ракети. Съобщава се, че минимум 350 души са били убити в Израел, до момента в който други 313 души в Газа са били убити при ответни израелски въздушни удари.

Египет беше първата арабска страна, която подписа мир с Израел през 1979 година, само че израелската политика по отношение на палестинците го прави непопулярна измежду доста египтяни.

През юни египетски служител на реда умъртви трима израелски бойци покрай границата на двете страни. Египет сподели, че той е разменил огън с бойците, до момента в който е преследвал контрабандисти на опиати, само че Израел сподели, че това е терористична офанзива.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР