Двама хасковлии са задържани с 46,52 кг хероин на стойност

...
Двама хасковлии са задържани с 46,52 кг хероин на стойност
Коментари Харесай

Спипаха двама хасковлии 46,52 кг хероин СНИМКИ

Двама хасковлии са арестувани с 46,52 кг хероин на стойност над 550 000 лева при профилирана акция на полицията. Мъжете, които са безработни са с мярка неотклонение 72 часа, заяви окръжният прокърор Иван Стоянов. Те са на 46 и 47 година

Дрогата е открита в 10 топа плат в под земята гараж в жк. „ Орфей ”, благосъстоятелност на единия от арестуваните.

Операцията е плод на взаимните дейности на полицейските ръководства в Хасково и Благоевград, за което окръжния прокурор на Хасково Иван Стоянов благодари на специфичен брифинг. Стоянов добави, че арестуваните ги грози присъда от 15 до 20 години отнемане от независимост и посочи, че единият е арестуван за притежанието и разпространяването на хероина, а другия за помагачество.

Наркотикът е импортиран през граничния пункт Капитан Андреево от българска компания за карго транспорти. Към водача на камиона няма повдигнати обвинявания, тъй като той е превозвал платове в камиона си.

В гаража са открити и железни преси и материали за разтварянето и префасонирането на дрогата. И двамата хасковлии имат дребни престъпни прояви, единият е регистриран с кражба, а другият е арестуван с закононарушение по превоза.

Старши комисар Николай Хаджиев – началник на полицията в Благоевград посочи, че преди месеци са почнали работа по инспекция на лица занимаващи се с транспорт и разпространяване на опиати. След изследването на лицата е почнала и взаимната работа с сътрудниците им от Хасково.

Той заяви, че по случая са арестувани и петима в петричкото село Тополница. Те са престъпно проявени лица, единият е съден за опиати, а другите за обири.

Криминалистите отхвърлиха да признаят към този момент връзка, сред двете групи нарко дилъри, хванати в двете области.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР