Двама хърватски министри почетоха днес паметта на самоубилия в Хага

...
Двама хърватски министри почетоха днес паметта на самоубилия в Хага
Коментари Харесай

Хърватски министри почетоха самоубилия се в Хага Слободан Праляк

Двама хърватски министри уважиха през днешния ден паметта на самоубилия в Хага Слободан Праляк (на фотографията с брадата) на траурна гала в Загреб, съобщи сръбското радио 92.

Сред няколкото десетки души, пристигнали да се простят с наказания от Международния арбитражен съд за някогашна Югославия (МТБЮ) в холандската административна в столица хърватски боен, бяха видяни министърът на защитата Дамир Кръстичевич и министърът, отговарящ за ветераните от войните на Хърватия през първата половина на 90-те години на ХХ век, Томо Медвед. В центъра на Загреб се появи и известният със своите антисръбски и антисемитски изявления локален артист Марко Перкович – Томпсън. По данни на белградската медия в Загреб са пристигнали доста хора от други краища на Хърватия и Босна и Херцеговина. Премиерът на страната - Андрей Пленкович и хърватският президент Колинда Грабар-Китарович, добави Б 92.

Праляк изпи чаша с цианкалий на 29 ноември откакто МТБЮ удостовери 25-годишната му присъда за военни закононарушения, осъществени по време на войната в Босна и Херцеговина (1992-1995 г.). По-късно той умря в холандска болница.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР