Двама гранични полицаи са задържани за взет подкуп в размер

...
Двама гранични полицаи са задържани за взет подкуп в размер
Коментари Харесай

Двама граничари са задържани за взет подкуп на ГКПП Гюешево

Двама гранични служители на реда са арестувани за взет рушвет в размер на 150 евро. Случаят е от 23 март, когато към 23 ч. е осъществена инспекция на двама албанци на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Гюешево ".

А.Г. на 60 години и С.Л. на 39 години дали рушвет в размер на 150 евро на двамата чиновници от Гранична полиция. С дейностите си те целели да бъде позволено С.Л. да излезе от България в Северна Македония без да му бъде наложена глоба за превишен престой в страната.

Предложеният рушвет бил признат от длъжностните лица Г.В. (на 38 години) и И.С. (на 49 години). С цел имотна полза двамата нарушили отговорности си, касаещи реда и организацията при реализиране на граничната инспекция на Граничен контролно-пропусквателен пункт. От действието им са могли да настъпят немаловажни нездравословни последствия, изразяващи се в уронване престижа на Министерство на вътрешните работи, както и основаване на съмнение в активността на държавния орган, акцентират от прокуратурата.

Четиримата са привлечени в качеството на обвинени и са арестувани за период до 72 часа. Предстои да бъде пожелан от съда непрекъснат арест за всички обвинени.

Досъдебното произвеждане за рушвет и длъжностно закононарушение за имотна полза се води от Окръжна прокуратура-Кюстендил. Работата по случая продължава.
 Временно отстраниха 20 митничари поради сигнали за поискани подкупи
Временно отстраниха 20 митничари поради сигнали за поискани подкупи

Сигналите са постъпили от партньорски служби, в това число и от австрийското правителство
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР