Двама горски служители, които се оказаха сред деветимата арестувани от

...
Двама горски служители, които се оказаха сред деветимата арестувани от
Коментари Харесай

Пуснаха горските, задържани заради наркоплантация край Созопол

Двама горски чиновници, които се оказаха измежду деветимата задържани от бургаската полиция при разбиването на огромна наркоплантация край Созопол, са освободени след приключване на 24-часовото им задържане, откри репортерска инспекция, заяви " 24 часа ".

Все още не е ясно на какъв брой от деветимата задържани на 30 август ще бъдат повдигнати обвинявания. От полицията и прокуратурата в Бургас към този момент не дават публична информация по случая.

По данни на проверяващи наркоплантацията се намира в землището на созополското село Зидарово. Тя била с повърхност над 3 дка, на които с изключение на канабис имало и други легални насаждения. Така дрогата била скрита сред разнообразни култури, с цел да не бие на очи.

По време на акцията, в която с изключение на криминалисти от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи са взели участие служители на реда от спецподразделението и жандармерията, е иззето доста количество канабис, подготвен за продажба.

Това е втори по-мащабен удар на локалната полиция по линия на развъждането и разпространяването на марихуана, откакто през юли край поморийското село Бата бе разрушена съвременна наркоплантация с капково напояване, стопанисвана от някогашния параходчия Тодор Стамов. Тогава бяха конфискувани близо 200 канабисови растения, някои достигнали до 1,79 м. височина.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР