2 фалшиви избиратели от Мичиган молят съдията да оттегли обвиненията, цитирайки твърдението на щатската AG, че са с „промити мозъци“

...
Двама фалшиви избиратели на републиканската партия в Мичиган поискаха от
Коментари Харесай

Двама фалшиви избиратели на републиканската партия в Мичиган поискаха от съдия тази седмица да отхвърли обвиненията им с аргумента, че главният прокурор на щата Дана Несел е признала, че не са имали престъпни намерения, когато е казала, че са били „промити мозъци“ след изборите през 2020 г.

Адвокатите на фалшивите избиратели Мари-Ан Хенри и Клифърд Фрост в понеделник подадоха поотделно молби за прекратяване на делото, като се позоваха на коментарите, направени от Несел миналата седмица пред либерална застъпническа група. CNN се сдоби със запис на нейното появяване, където тя каза, че избирателите на Републиканската партия са били „промити мозъци“ и „искрено вярват“, че бившият президент Доналд Тръмп е спечелил през 2020 г.

„Присъдите ще изискват доказателство, че (Хенри) е възнамерявала с действията си да измами“, пише адвокатът на Хенри, добавяйки, че прокурорите на Несел „сега твърдят, че (Хенри) е вярвал, че Доналд Тръмп е спечелил изборите. Ако тя имаше това убеждение, предполагаемите действия (на Хенри) не биха могли да бъдат извършени с намерение да измами или измами някого.

Адвокатът на Фрост твърди по подобен начин в искането си за отхвърляне, „Като се има предвид, че AG заяви, че тя знае (Фрост) и другите петнадесет републикански избиратели „мислят, че Доналд Тръмп е истинският победител в изборите“ и че „те законно вярват в това“, тогава (Фрост) не е имал специфичното престъпно намерение да мами или да мами, както се изисква от статуите.“

И Хенри, и Фрост – и останалите 14 фалшиви избиратели, изправени пред обвинения – се признаха за невинни. Всеки обвиняем беше индивидуално обвинен в осем престъпления на държавно ниво.

Виден на телевизионен екран, Клифърд Фрост-младши (вляво) е изправен пред съд чрез Zoom в окръжния съд на окръг Ингам на 10 август 2023 г. в Лансинг, Мичиган. Видян на телевизионен екран, Клифърд Фрост-младши (вляво) е изправен пред съда чрез Zoom в окръжния съд на окръг Ингам на 10 август 2023 г. в Лансинг, Мичиган. Бил Пулиано/Гети изображения/ФАЙЛ

Несел не отговори на запитванията на CNN за коментар относно нейните забележки.

Външни правни експерти прогнозираха, че забележките на Несел ще осигурят някаква храна на обвиняемите – и може дори да подкопаят първото по рода си наказателно преследване. Несел, демократ, беше първият прокурор в САЩ, който повдигна обвинения срещу някой от фалшивите избиратели на Републиканската партия.

На същото събитие миналата седмица Несел също изтъкна факта, че е повдигнала обвиненията в окръг Ингам, който тя нарече „окръг с много, много демократическа насоченост“. Адвокатът на Фрост написа, че коментарът на Несел относно потенциалния състав на съдебните заседатели е „много проблематичен“.

Още изслушвания по делото са насрочени за следващия месец в Лансинг.

Отделно, трима от фалшивите избиратели в Джорджия бяха обвинени в разрасналото се дело за подривна дейност на изборите в този щат и пледираха невинни. Министерството на правосъдието отделно обвини Тръмп във връзка с изборите през 2020 г. и го обвини в ръководенето на заговора в седем щата, въпреки че никой от избирателите на Републиканската партия не е изправен пред федерални обвинения.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР