Двама души са убити, а най-малко четирима други ранени при

...
Двама души са убити, а най-малко четирима други ранени при
Коментари Харесай

Двама души са убити след нападение с нож в магазини във Франция

Двама души са убити, а минимум четирима други ранени при нахлуване с нож в Югоизточна Франция, оповестява БиБиСи.

Свидетели разясняват, че нападателят е влезнал в магазин за тютюн в град Романс-сюр-Изер, покрай Гренобъл, и е намушкал притежателите и клиент . След това той отишъл в близкиата месарници и нападнал още хора . Той сграбчва още един нож и атакува клиент с тъпия край, преди да влезе в супермаркет.

Полицията съобщи, че е задържан обвинен . Мотивът за нападението не е явен. Антитерористичната полиция не е поела следствието, само че съобщи, че следи развиването.

Според френски медии обвиненият е 33-годишен мъж, който декларирал на полицията, че е роден в Судан . Той не е прочут на полицията или разследващите служби, оповестява новинарският уебсайт France Bleu.

Премиерът Еманюел Макрон туитира: " Моите мисли са с жертвите на нападението Романс сюр-Изер, с ранените, с техните фамилии. " Той даде обещание, че ще обясни " този непоносим акт ".

Според известията, министърът на вътрешните работи на Франция Кристоф Кастанер пътува до града по-късно през днешния ден.

В момента Франция е в обсада поради пандемията на ковид . Хората могат да купуват единствено артикули от първа нужда или да се занимават с извършения.

Mes pensées accompagnent les victimes de l'attaque de Romans-sur-Isère, les blessés, leurs familles. Toute la lumière sera faite sur cet acte odieux qui vient endeuiller notre pays déjà durement éprouvé ces dernières semaines.
— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) April 4, 2020
Прокуратурата за битка с тероризма съобщи пред Асошиейтед прес, че нападението е станало в 11 ч. на комерсиална улица . Прокурорите коентират, че хипотетичният нападател няма документи, само че настояват, че е с уданец и е роден през 1987 година .

Прокурорите добавя, че и други хора са ранени, само че не могат да потвърдят известията на френските медии, че има седем други жертви, от които трима са в сериозно положение .

Те също по този начин не потвърдиха известия, че мъжът е извикал " Аллах акбар ", до момента в който е направил нападението . Службата съобщи, че прави оценка дали нападението е стимулирано от тероризъм, само че че не е почнало публични производства, с цел да го третира като такова.

Пострадалите са пазарували храна през уикенда на улицата, на която има пекарни и бакалии. Медиите оповестяват, че нападателя първо нападнал гражданин който преди малко е напуснал дома си за ежедневна разходка - прерязал гърлото му пред приятелката и сина му .

През последните месеци във Франция има редица офанзиви с нож . През януари френската полиция простреля и рани мъж в Мец, който размахваше нож и викаше " Аллах акбар ". Два дни по-рано различен мъж бе убит от полицията, откакто намушка един човек съдбовно и рани други двама в парижко предградие.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР