Двама души от новозаразените с коронавирус са семейство от Кюстендил,

...
Двама души от новозаразените с коронавирус са семейство от Кюстендил,
Коментари Харесай

Петър Паунов: Вниманието на всички ни трябва да е насочено към спазване на мерките

" Двама души от новозаразените с ковид са семейство от Кюстендил, което се е върнало от Германия на 16 март. Мъжът е на 57 години, постъпил е през вчерашния ден с двустранна бронхопневмония в Кюстендилската болница, неговата брачна половинка е в къщи с температура. Състоянието му се дефинира като приблизително тежко към тежко.Третият новозаразен е майката на умрелия 62- годишен пациент. Тя е на 84 години и е в положително положение, само че е диспансеризиране поради възрастта й. Четвъртият случай е 82- годишен пациент, който е бил в гръдното поделение, той е със съпътстващи болести. Пробите на останалите пациенти от отделението са негативни, осведоми кметът Петър Паунов.

„ Вниманието на всички ни би трябвало да е ориентирано към съблюдаване на ограниченията. Симптомите, при които би трябвало да потърсим персоналните лекари са кашлица, болки в гърлото и температура. От този миг нататък наложително би трябвало да имаме контакт с персоналния доктор, с цел да може да ви бъде предписано лекуване, което да е предварителна защита за развиването на пневмония. При първи признаци на зной би трябвало да се озовете пред приемното поделение на болничното заведение.Много апелирам, готовност при спазването на ограниченията и да не се стига до сходни случаи, за жалост имаме към този момент 4 случаи, за които би трябвало всички да се молим. Целта е да не се заразяваме, когато се появи вирусът организмът ни да е в най- добра кондиция, с цел да може да се изкара на крайник “, разяснява Петър Паунов.

Той благодари за професионалната работа на екипа на Кюстендилската болница. Там разполагаем са 10 респиратора, в наличност е и хининовият препарат, с който се третират инфектираните с ковид.

99 души са сега под карантина в общината, на 110 е изтекла, няма все още сигнали за нарушение на рестриктивните мерки.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР