Двама братя - на 8 и 14 години, са били

...
Двама братя - на 8 и 14 години, са били
Коментари Харесай

17-годишен е спасил двете деца от удавяне на вълнолома в Бургас

Двама братя - на 8 и 14 години, са били прегледани в УМБАЛ - Бургас и освободени за домашно лекуване с леки пострадвания, откакто са скочили в морето от тетраподите до неохраняемата зона на бургаския плаж, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи. Момчетата не са съумели да излязат от водата поради мощното неспокойствие. 

Децата са от бургаския комплекс " Меден рудник ", живеят при баба си, защото майка им работи в чужбина, посочи представителят на полицията Цветелина Рандева. Констатирано е, че те са отишли на плаж сами, като заблудили баба си, че с тях ще бъде възрастен. Разпънали хавлиите край вълнолома и решили да влязат в морето, макар мощното неспокойствие.

По данни на Министерство на вътрешните работи случаят е станал в ранния следобяд през днешния ден. 

На виковете за помощ на момчетата се отзовал юноша, който се втурнал във водата, с цел да ги избави, като преди този момент алармирал полицейските чиновници за случая. На място се изпратени екипи на жандармерията, общински инспектори и парамедици. Децата са откарани и прегледани в болница, след което освободени. Бабата е разпитана от органите на реда. 

Младежът, който е оказал помощ на децата в потребност, е на 17 години. Той е възпитаник в учебно заведение СУ “Константин Петканов ”.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР