Двама братя, на 29 и на 24 години, са задържани

...
Двама братя, на 29 и на 24 години, са задържани
Коментари Харесай

Двама криминално проявени братя ограбиха и завързаха пенсионерка

 Двама братя, на 29 и на 24 години, са арестувани и привлечени като обвинени за осъществен обир над 82-годишна жена. Подробности за извършените дейности за откриване на закононарушението оповестиха заместник-директорът на ОДМВР – Перник комисар Тихомир Ценов, началникът на отдел " Разследване " комисар Ани Гатова, водещата следствието старши проверяващ служител на реда Диана Йовчева, представителят на Окръжна прокуратура - Перник Албена Стоилова, административният началник на Районна прокуратура – Перник Аделина Алексиева и наблюдаващият делото прокурор Теодор Николов, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Сигналът за ограбена самотно живееща стара жена в радомирското с. Чуковец постъпил в пернишката дирекция на 1 август - към 1.30 часа двама маскирани нахлули в дома на пострадалата, вързали я и откраднали 2000 лв. и мобилен телефон. Жената е с охлузни рани, без съществени пострадвания. В рамките на формирано досъдебно произвеждане под управлението на прокуратурата, за по-малко от денонощие са открити хипотетичните причинители на грабежа – двама братя, на 29 и на 24 години. Мъжете са с непрекъснат адрес столицата, само че постоянно обитавали в с. Чуковец при техен другар. Познати са на полицията и с други сходни прояви, като 29-годишният е в изпитателен период на влезнала в действие присъда за кражба.

Първоначално са арестувани за период до 24 часа, а след това, с разпореждане на прокурор, мярката им за задържане е удължена до 72 часа. Направено искане до съда за налагане на най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража ". Действията по започнатото досъдебно произвеждане не престават.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР