Двама български състезатели се окичиха с бронзови медали от младежките

...
Двама български състезатели се окичиха с бронзови медали от младежките
Коментари Харесай

Бронзови медали в щангите и борбата за българските младежи в Аржентина

Двама български състезатели се окичиха с бронзови медали от младежките олимпийски игри в Аржентина.

Галя Шатова завоюва оценката си във повдигането на тежести в категория до 63 кг. Тя стартира с триумф от 80 кг, след това мина през 90 и не съумя в третия си опит в изхвърлянето на 94. В изтласкването Шатова бе съвършена със 102, 106 и 111 кг и това ѝ обезпечи дуел 201 кг, задоволителен за бронза в крайното класиране на категорията. Шампионка е Кумушкон Файзулаева от Узбекистан с 218 кг дуел, следвана от Типвара Чонтавин от Тайланд с 202 кг, единствено с един кг повече от Шатова.

Снимка: БОК

В битката Едмонд Назарян - синът на олимпийския първенец от Сидни Армен Назарян, завоюва бронз в категория 45 кг. Българинът отстъпи на старта пред иранеца Амиреза Дехбозорджи с 1:3. Така персиецът взе реванш за загубата си от международното в Загреб през юли. При идващото излизане на тепиха европейският първенец за кадети бе решителен против египтянина Шабан Абдела Мохамед – 15:4. Борците са разпределени по групи и се борят всеки против всеки. В мача за бронза представителят на България бе неукротим против Арсланек Закирбайев от Узбекистан и по този начин Едмонд завоюва бронз за България. Шампион е иранецът Мохамадреза Дебозорджи, прекършил във финала еквадореца Джерами Пералта.
Едмонд Назарян - по стъпките на татко си (ВИДЕО) Младокът нападна първото си олимпийско злато
В тимове с представители на други страни, българите завоюваха два златни медала.

Кирил Кирилов в тандем с германката германката Ванеса Зийгер пребори конкуренцията на 10 м въздушен револвер.

В отборния бадминтон Мария Делчева бе част от отбор " Алфа ", а групата победи след победи над отбор " Омега " на финала.

Адриан Андреев се отхвърли от борбата за бронзов орден на сингъл, само че ще продължи да се бори за злато в двойка с Ринки Хиджиката от Австралия. Финалът е в неделя (14 октомври).
Андреев ще спори за злато на двойки макар травма Българинът получи контузия по време на мача си на сингъл по-рано през деня
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР