Двама българи са блокирани в гаража на ферибота Юрофери Олимпия,

...
Двама българи са блокирани в гаража на ферибота Юрофери Олимпия,
Коментари Харесай

Двама българи блокирани на горящия ферибот. 10 пасажери изчезнали

Двама българи са блокирани в гаража на ферибота " Юрофери Олимпия ", който се възпламени рано тази заран край гръцкия остров Корфу, оповестява " Прото тематика ", като се базира на своя информация. Според изданието те са в връзка с управляващите, които се пробват да им дадат указания по какъв начин да доближат до палубата, откъдето да бъдат взети с хеликоптер. По-рано телевизия Скай съобщи, че един от блокираните, без да прецизира националността му, лидер на товарен автомобил, се е свързал с управляващите и е изискал помощ, като е съобщил, че вижда още един човек в зоната, заяви Българска национална телевизия.

Съдбата на към 10 души, които съгласно формалния лист са се намирали на борда, остава незнайна, оповестява „ Катимерини “

Както оповестява гръцката брегова защита, общият брой на пътуващите на кораба е бил съгласно листата 290 души – 231 пасажери и 59 екипаж. Първоначалното броене на пасажерите, които са открити в избавителните лодки, обаче демонстрира, че липсват сред 10 и 12 души, излиза наяве от репортаж на телевизия Скай, който се базира на почитан представител на бреговата защита. Все още следва окончателното броене на избавените в пристанището в Корфу.

Два плавателни съда с водно оръдие се пробват да потушат пожара.

Фериботът „ Юрофери Олимпия “, пътуващ по линията Игуменица (Гърция) – Бриндизи (Италия), се възпламени тази заран край Корфу, Западна Гърция. В ход е избавителна интервенция с присъединяване на гръцката и италианската брегова защита, противопожарни съдове, хеликоптери, гръцката фрегата „ Идра “ и намиращи се наоколо кораби.

По последна информация на избавителните кораби досега са качени 278 души, които към този момент идват в Корфу.

За трима леко потърпевши пасажери оповестява пред гръцката държавна телевизия ЕРТ шефът на болничното заведение в Корфу Леонидас Рубатис. Той сподели, че един пациент е бил признат със усложнения в дишането, а още двама с леки пострадвания, само че положението и на тримата не буди паника. Болницата чака да бъде докарано и дете на два месеца, което ще бъде признато с превантивна цел.

Пожарът е избухнал тази нощ край остров Корфу в Йонийско море, съобщи Ройтерс. 

По информация на Българска национална телевизия към 100 българи са били на борда, като измежду пасажерите има фамилии с дребни деца. Един от избавените българи е разказал, че интервенцията по спасяването им е траяла към 40 минути. 

" Бяхме събудени към 4:20 ч. сутринта. В рамките на един час напуснахме кораба. Спаси ни екипажът, който действаше доста бързо ", споделя един от пасажерите пред Skai TV.

Бреговата защита заяви, че общо 290 души са били на борда на 183-метровия " Euroferry Olympia " и множеството от тях са се качили на избавителни кораби. 

Според началника на бреговата защита четири патрулни катера са на пристанището. В акцията взе участие и лодка на италианската икономическа полиция, два плаващи кораба, две частни лодки, пристанищен хеликоптер, два военноморски хеликоптера и хеликоптерна флота. В региона са изпратени и два влекача.

Причините за пожара към момента не са известни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР