Двама австрийски министри подадоха оставка Двама австрийски министри се оттеглиха

...
Двама австрийски министри подадоха оставка Двама австрийски министри се оттеглиха
Коментари Харесай

Двама австрийски министри подадоха оставка

Двама австрийски министри подадоха оставка

Двама австрийски министри се отдръпнаха в границите на един ден, а съдружното държавно управление на канцлера Карл Нехамер се бори да остане на власт, съобщи ДПА и Българска телеграфна агенция.

Министърката на селското стопанство, районите и туризма Елизабет Кьостингер, която е от ръководещата Австрийска национална партия (АНП), заяви, че подава оставка и изясни, че е възнамерявала това още от предходната година, откакто някогашният канцлер Себастиан Курц се отдръпна от поста си.

Часове по-късно и министърката на стопанската система Маргарете Шрамбьок, също от АНП, която беше осмивана поради неточности в изявленията си и в политическите си решения, съобщи, че подава оставка.

Кьостингер се смята за доближена на Курц, който се отдръпна през октомври, откакто против него стартира публично следствие за корупция. Два месеца по-късно Нехамер стана канцлер и ръководител на АНП.

АНП ръководи страната в нестабилна коалиция със "Зелените " и е под напън поради разнообразни следствия за корупция и повишението на разноските за живот.

Според изследвания на публичното мнение от началото на май партията на Нехамер има поддръжката на едвам 24 % от гласоподавателите, като изостава от Австрийската социалдемократическа партия (АСП), зад която застават 28 на 100 от гласоподавателите.

АСП и крайнодясната Австрийска партия на свободата приканиха през днешния ден за нови избори.

Оставката на Кьостингер сподели, че даже и членовете на държавното управление не имат вяра в бъдещето на обединението сред АНП и „ Зелените “, сподели заместник-председателят на парламентарната група на социалдемократите Йорг Лайхтфрийд.

Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР