Двама американски туристи, които искали да си купят наркотици, объркаха

...
Двама американски туристи, които искали да си купят наркотици, объркаха
Коментари Харесай

Млади американци съсипаха живота си след екскурзия до Рим

Двама американски туристи, които желали да си купят опиати, объркаха служител на реда с нарушител и го убиха. За закононарушението си те ще излежат доживотна присъда в пандиза.

През 2019 година двамата американски студенти, 21-годишният Финеган Лий Елдър и 20-годишният Габриел Натале-Хьорт, отишли в Рим. Младежите решили да си купят опиати от локален наркодилър, само че той измамил американците, като им взел парите и не им дал нищо.

Туристите решили да дадат урок на продавача и откраднали мобилния му телефон, като поискали в подмяна да им върне парите. Италианският служител на реда Марио Черчиело Рега и неговият сътрудник, които били наоколо, решили да се намесят.

Снимка: БГНЕС/ EPA  Млади американци унищожиха живота си след екскурзия до Рим

Служителите на реда били в цивилни облекла, тъй че, съгласно юристите на обвинените, американците ги сметнали за нарушители и се сбили с тях. По време на смъртоносната борба Лий Елдер намушкал служителя на реда 11 пъти, а по-късно Натал-Хьорт му оказал помощ да скрие оръжието за убийството.

Според подсъдимите на процеса те са работили за самоотбрана. В сряда, 5 май, двамата бяха наказани за убийството на служител на реда, като всеки от тях получи доживотна присъда.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР