Двама американски граждани, заловени от Русия в Украйна, се намират

...
Двама американски граждани, заловени от Русия в Украйна, се намират
Коментари Харесай

Двамата американци, заловени от Русия в Украйна, се намират в ДНР

Двама американски жители, хванати от Русия в Украйна, се намират в Донецката национално република, заяви организация " Интерфакс ", базирайки се на собствен източник от службите за сигурност на самопровъзгласилата се ДНР, цитира news.bg.

По-рано в изявление за американски медии представителят на съветския президент Дмитрий Песков съобщи, че не може да подсигурява, че на хванатите в Русия американски военнослужещи, които са се сражавали като доброволци в украинската войска, няма да бъде наложено смъртно наказване. " Не мога да подсигурявам нищо. Това зависи от следствието ", сподели Песков пред MSNBC. Според Песков тези американци нямат нищо общо с украинската войска и затова не попадат в обсега на Женевските конвенции.

Песков назова американците " бойци на шанса ", които вземат участие в " противозаконни интервенции " в Украйна.

След като на 15 юни английският вестник " Телеграф " заяви, че двама някогашни американски военнослужещи Александър Друк и Анди Уайн, които са се сражавали като доброволци в украинската войска, са били хванати покрай Харков, ръководителят на ДНР Денис Пушилин съобщи, че не разполага с информация за пленяването край Харков на двама някогашни американски военнослужещи. Ръководителят на ЛНР Леонид Пасечник също отхвърли да разполага с данни за предали се американци.

Смята се, че двамата, Александър Друк и Анди Уайн, са първите американски военнослужещи, хванати в зоната на спора в Украйна.

По-рано тази седмица Държавният департамент на Съединени американски щати заяви, че роднините на двамата американци са съобщили, че те са загули контакт с тях от преди няколко дни. Министерството на външните работи съобщи, че ревизира информацията.

След това Си Ен Ен заяви, че в действителност Съединени американски щати имат информация за трима американски доброволци, които са изчезнали по време на военни дейности в Украйна. Телевизията се базира на представителя на Държавния департамент Нед Прайс.

Миналата седмица президентът Джо Байдън съобщи, че е бил осведомен за изгубването на двама американски жители в Украйна. Той напомни, че на жителите на Съединени американски щати е било предложено да не посещават Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР