Двама американски граждани, баща и син, заподозрени, че са помогнали

...
Двама американски граждани, баща и син, заподозрени, че са помогнали
Коментари Харесай

Екстрадират американци, заподозрени за бягството на Карлос Гон

Двама американски жители, татко и наследник, обвинени, че са помогнали на някогашния началник на " Нисан " (Nissan Motor Co.) Карлос Гон да избяга от Япония през 2019 година, скоро ще бъдат предадени на японските управляващи, заяви през днешния ден организация Киодо, като се базира на източници, осведомени с въпроса.

Токийската прокуратура е изпратила сътрудници в Съединени американски щати да арестуват двамата американци - Майкъл Тейлър, на 60 години, някогашна " зелена барета " и сина му Питър Тейлър, на 28.

Двамата американци, които бяха арестувани през май м.г. в Масачузетс от американските управляващи по искане на Япония, изгубиха правосъдната борба против екстрадицията. След като през октомври Държавният департамент на Съединени американски щати утвърди предаването им на Япония, обжалването им бе отхвърлено от федерален съд в Масачузетс и на по-висока инстанция в Бостън, а по-късно и от Върховния съд на Съединени американски щати през февруари т.г.

Японските прокурори са се сдобили със заповед за задържане и на Джордж Зайек, американски жител от ливански генезис, за който се допуска, че е съдействал за бягството на Гон дружно с Тейлър татко и наследник.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР