Двадесет процента от Гърция са предимно острови, където електрическата енергия

...
Двадесет процента от Гърция са предимно острови, където електрическата енергия
Коментари Харесай

Tesla подготвя акумулаторни хранилища за гръцките острови

Двадесет % от Гърция са най-вече острови, където електрическата сила постоянно прекъсва или се получава посредством изгарянето на изкопаемо гориво. Tesla е съгласувала с държавното управление на страната огромен план, първата фаза от който стартира на остров Лемнос.

Осигуряването на електрическа сила за островите е огромно тестване за Гърция. Но развиването на различната сила очевидно ще улесни тази задача. Tesla и гръцкото министерство на енергетиката стартираха нов план за инсталиране на слънчеви ферми на по-отдалечените острови и на акумулаторни складове, основани на литиевойонни акумулаторни акумулатори.



Tesla и гръцкото държавно управление към този момент са се споразумели по отношение на техническите параметри на „ енергийната гражданска война „. Предвижда се реорганизацията на цялата островна енергийна система.

Ще се работи по позната към този момент скица. Tesla ще разгърне мрежа от слънчеви панели, оборудвани с литиевойонните складове Tesla Powerpack с изменен за съответните условия потенциал.

Tesla към този момент има опит за сходна работа. През 2016 година компанията на Мъск построи масив от слънчеви панели с мощ 1,4 MW на остров Тук, Самоа. Към слънчевите панели компанията конфигурира вместилище с потенциал 6 MWh.

Но най-успешният план на Tesla в това отношение се намира в Австралия. Само за една година акумулаторното вместилище Hornsdale Power Reserve обезпечи освен постоянна и непрекъсната електрическа енергия и икономиса $40 милиона, само че и постави завършек на газовите картели.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР