Двадесет и две незаконни жилища в ромските махали в Баня,

...
Двадесет и две незаконни жилища в ромските махали в Баня,
Коментари Харесай

Разкриха още 22 незаконни къщи по време на спецакция в...

Двадесет и две противозаконни жилища в ромските махали в Баня, Розино, Слатина и Христо Даново бяха открити при огромна профилирана интервенция през вчерашния ден. В нея участваха полицията, жандармерия и бранш „ Специализирани полицески сили”, както и представители на държавните госки стопансва в Карлово и Клисура, община Карлово и нейните дирекции „ Незаконно строителство” и „ Социално подпомагане”.

По време на инспекцията съгласно настоящия междуинституционален механизъм по обгръщане и задържане в просветителната система на деца и възпитаници, проверяващите посетиха 10 адреса, в 5 от случаите са формирани предупредителни протоколи на родители. Вчера бе формирано бързо произвеждане за ръководство на автомобил с регистрационен номер, публикуван за друго моторно транспортно средство.

По време на профилираната интервенция в ромските махали на четирите селища бяха тествани 71 адреси и 103 моторни транспортни средства, както и 8 търговски обекти и 228 лица.

Съставени са 22 акта по законите за Министерство на вътрешните работи и гражданската регистрация и по един – според Закона за горите и Кодекса за застраховането. За нарушавания на Закона за придвижване по пътищата са издадени 10 акта и 25 санкции с фиш. С полицейски протокол по ЗМВР е предизвестено едно лице.

Само преди двадесет дни в ромските махали на тези четири селища бе извършена първата профилирана интервенция. Тогава бяха открити 15 жилища без документи за благосъстоятелност и 29 деца, които не посещават учебни заведения, 11 кубически метра нелегално добити дърва за огрев, както и още десетки нарушавания.

Операциите, които полизията организира дружно с жандармерията, Специализирани полицейски сили, горските стопанства и общината ще се организират най-малко един път месечно, обявиха от полицията.
тагове противозаконна къща карловско баня спецакция полиция
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР