Двадесет и двама нелегални мигранти бяха заловени в Истанбул в

...
Двадесет и двама нелегални мигранти бяха заловени в Истанбул в
Коментари Харесай

Хванаха 22 нелегални мигранти от Пакистан в камион в Истанбул

Двадесет и двама незаконни мигранти бяха хванати в Истанбул в събота, съобщи Анадолската организация, като се базира на източници от полицията.

Полицията получила сигнал, че чужденци пътуват с камион в квартал Газиосманпаша. Полицаите претърсили камиона и разкрили мигрантите, като всички те се оказали пакистански жители. Шофьорът е задържан. Заловените мигранти желали да доближат Европа, съобщи Българска телеграфна агенция.

Турция е главен маршрут за незаконните мигранти, които пробват да доближат Европа, изключително след началото на гражданската война в Сирия през 2011 година, отбелязва Анадолската организация.

Миналата година от всички арестувани незаконни мигранти в Турция най-вече са били жителите на Пакистан - към 15 000. На второ място са афганистанците - предходната година турските управляващи са заловили към 12 000 незаконни мигранти от Афганистан, а незаконните сирийци са били към 10 000. От 2016 година е записано 60-процентно нарастване на мигрантския поток. Тогава броят на незаконните мигранти е бил 31 000, отбелязва Анадолската организация.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР