Два законопроекта влизат в дневния ред на Комисията по земеделие

...
Два законопроекта влизат в дневния ред на Комисията по земеделие
Коментари Харесай

Обсъждат законопроекта за райския газ

Два законопроекта влизат в дневния ред на Комисията по земеделие за второ четене - за промени в закона за отбрана на растенията и в закона за храните.

Очаква се членовете на комисията още веднъж да поддържат промени в Закона за отбрана на растенията, които се постановат поради стартирана процедура за несъблюдение на отговорности от страна на България. Промените са свързани с продуктите за торене и за растителна отбрана и целят хармонизиране на националното с европейското законодателство. На първо четене те бяха подкрепени без възражения, като ударното им приемане е нужно, защото на 15 февруари беше получено публично уведомително писмо за пускане на наказателна процедура против България за несъблюдение на еврорегламентите в таз област.

Също на второ четене депутатите от земеделската комисия ще прегледат общ законопроект за изменение и допълнение на Закона за храните, чиято цел е регламентиране на използването на диазотен оксид, прочут като „ божествен газ “, при производството на храни. Промените сплотяват концепциите на „ Възраждане “ и „ Продължаваме промяната “ за лимитираната приложимост на божествен газ и прибавят съответни наказания при нарушение на изискванията и реда за приложимост на диазотен оксид в региона на храните.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР