Двa вулканa в Индонезия изхвърлят лава по склоновете си. Мерапи

...
Двa вулканa в Индонезия изхвърлят лава по склоновете си. Мерапи
Коментари Харесай

Две вулканa в Индонезия изригнаха

Двa вулканa в Индонезия изхвърлят лава по скатовете си. Мерапи на основния остров Ява изригна, а няколко часа по-рано, Карангетанг на остров Сиау в Сулавеси също изригна, което предизвика подготовка за евакуация, оповестява " Ню индиан експрес ".

Властите уголемяват рисковата зона на към 4 километра от неговия кратер. Няма известия за жертви или вреди. В Индонезия има 130 дейни вулкана .

Индонезийските управляващи оповестиха изключително състояние на остров Сиау евакуирани са на над 100 души, оповестяват управляващите. Лавата е препречила пътищата към селищата Батубулан и Беба, в северозападната част на острова, които понастоящем са налични единствено по море .

Активността на вулкана Карангетанг, висок 1974 метра, се усилва от ноември , а изригванията се ускоряват през последните дни. Това е един от най-активните вулкани в Индонезия.

Последното огромно изригване на Мерапи е през 2010 година, умират повече от 300 души и към 280 000 други да се изтеглят . Това е най-мощното изригване на Мерапи от 1930 година, в което са починали към 1300 души, а друго изригване през 1994 година лишава 60 живота.
 Индонезийското цунами демонстрира потребност от повече изследвания на вулканите
Индонезийското цунами демонстрира потребност от повече изследвания на вулканите

Много повече изследвания за заплахите, разнообразни от предстоящите опасности
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР