Два сценария за изход от политическата криза очертаха политолозите Първан

...
Два сценария за изход от политическата криза очертаха политолозите Първан
Коментари Харесай

Два сценария. Политолози обявиха ще има ли нов кабинет

Два сюжета за излаз от политическата рецесия обрисуваха политолозите Първан Симеонов и Цветанка Андреева в студиото на бТВ.

„ Ако третият мандат отиде при „ Демократична България “ (ДБ), за „ Продължаваме промяната “ (ПП) няма да е доста елементарно да обяснят за какво отиват на избори. Ясно се вижда, че Христо Иванов е решил оптимално гъвкаво да работи и желае да се сформира някакъв кабинет “, разяснява Първан Симеонов от „ Галъп интернешънъл “.

„ Политическа партия са в алтернатива. Те вярно мислят, че би трябвало да се сформира някакво държавно управление и това явно е по-добре за страната. Но също по този начин мислят, че сега са в добра позиция. Движение за права и свободи, ГЕРБ, Има Такъв Народ и „ Възраждане “ извънредно неумело потеглиха да ги смъкват и единствено им изписаха вежди “, разяснява Симеонов.

По думите му по-голямата част от българското общество не желае да върви на избори и това го демонстрират данните от няколко организации.

Според политолога Цветанка Андреева няма да има кабинет в това Народно заседание.

„ Опитът да се сформира държавно управление в границите на този парламент първо ще се блъсне в стената на това, че непрестанно се мъчат да възпроизвеждат единствено четворната коалиция, която към този момент два пъти се провали. Няма по какъв начин трети път да успее “, счита Андреева.

Според нея Политическа партия към този момент изпитват „ политическа ревнивост “ към това, че в случай че Демократична България успее да направи експертен кабинет, тяхната заостреност ще потъне, а облиците им, които са водещи сега, ще потънат в тази експертност.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР