Два средиземноморски циклона ще върнат зимата у насВ последния ден

...
Два средиземноморски циклона ще върнат зимата у насВ последния ден
Коментари Харесай

Температурите падат до минус 8 градуса от четвъртък нататък

Два средиземноморски циклона ще върнат зимата у нас

В последния ден на седмицата облачността ще е с по-чести разкъсвания в Западна България, предава. В ранните часове ще има условия за намалена видимост. Валежи в границите на денонощието се чакат в централните и източните региони, както и по планините, където ще превали сняг в някои по-височки масиви на Западна България. Вятърът ще е мощен по Старопланинските била, само че денем ще понижава, а в равнините съвсем ще стихне. Дневните температури в неделя ще са в интервала от 9 до 14-15 градуса.

Средиземноморски циклон ще донесе интензивни превалявания при започване на идната седмица в Западните Балкани. България ще попадне в периферията му с превалявания в понеделник и вторник в западната половина на страната. В първия ден ще вали преобладаващо дъжд, по-късно, с понижението на температурите, дъждът ще минава в сняг. За двата дни в планините ще падне още 10-15 сантиметра нов сняг. В равнините мъчно ще се образува снежната завивка, а там, където това стане, тя ще е незначителна.

Още един подобен циклон ще засегне страната ни от четвъртък до неделя. Заради нахлуващия леден въздух обаче, преваляванията ще са от сняг на повече места. В хода на седмицата температурите ще се намалят осезаемо и от четвъртък нататък заран термометрите ще падат до минус 7 – минус 8 градуса, денем – от 0 до 5-6.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР