Два региона на Русия, граничещи с Украйна - Курска и

...
Два региона на Русия, граничещи с Украйна - Курска и
Коментари Харесай

Обстрели и диверсанти тормозят Белгородска и Курска области

Два района на Русия, граничещи с Украйна - Курска и Белгородска област, бяха подложени на няколко офанзиви в четвъртък . В Белгородска област минимум двама души бяха убити и към девет бяха ранени вследствие на утринния обстрел. В Курска област е обстрелвано граничното село Теткино , където съгласно съветските управляващи е отхвърлен опит за пробив на диверсанти, осведоми Би Би Си.

Белгородска област в четвъртък първо беше, а по-късно - към 8:30 московско време (7:30 часа българско време) беше нанесен удар по Белгород с реактивна система за залпов огън , съгласно изказвания на съветското министерство на защитата.

Както сподели губернаторът на района Вячеслав Гладков, осем въздушни цели са били свалени при метода към града, само че един снаряд е блъснал мотора на лек автомобил. На място е умрял мъжът, управлявал в този миг колата.

Общо шестима души бяха ранени от обстрела.

По-късно през деня на 14 март Белгородска област още веднъж е обстрелвана. Според ръководителя на района Вячеслав Гладков силите на Противовъздушна отбрана са свалили 10 въздушни цели при метода към Белгород.

Жертва на обстрела е цивилна гражданка, карала лек автомобил. Вследствие на гърмежа колата й се преобърнала в канавка. " Жената умря на място от пострадванията си ", се споделя в изказването на губернатора.

Поне още трима души са ранени. " Две дами с баротравми и мъж с шрапнелна рана в рамото са откарани от екипи на Бърза помощ в градска болница № 2 в Белгород ", сподели Гладков.

Според управляващите в Белгород са потърпевши минимум осем жилищни здания и три частни къщи, а също и 13 автомобила.
 Русия отхвърля за евакуация на Белгородската област
Русия отхвърля за евакуация на Белгородската област

Жителите на района оповестяват, че получават позвънявания от непознати номера

В Белгород беше спряна работата на търговски центрове заради продължаващите обстрели . Това заяви губернаторът Вячеслав Гладков в своя телеграм-канал, представен от ТАСС.

" Най-важното нещо е въпросът за сигурността. Имаше доста претенции от вас за затваряне на търговски центрове. Всъщност към този момент го направихме - в този момент затварят. Разбрахме се до края на деня. В идващите дни всичко ще зависи от оперативната конюнктура ", написа той.

Телеграм-каналите Baza и Astra, базирайки се на очевидци, оповестиха за детонация в региона на гара Белгород. Според телеграм каналите над града се издига дирек пушек.

Четирима души бяха ранени при обстрел от Украйна в град Грайворон , Белгородска област, заяви преди минути Гладков

" Има четирима потърпевши в град Грайворон. В резултат на директно попадение в къща са ранени двама души - мъж е с контузия на главата, а момиче е в потрес. Оказана им е нужната помощ на място, само че отхвърлиха хоспитализация. Още две дами от Грайворон са откарани с шрапнелни рани екип на Бърза помощ в Окръжната централна районна болница ", написа той.

Също по този начин, след следващия обстрел на село Козинка, Грайворонски регион, в районната централна районна болница е признат мъж с осколочна рана в гърдите. " Състоянието на всички потърпевши, които се намират болничното заведение, лекарите правят оценка като устойчиво, приблизително тежко. Оказва им се цялата нужна помощ ", сподели Гладков.

В резултат на директно попадение в Грайворон е изцяло разрушена жилищна постройка , друга частна къща е получила разнообразни вреди - счупени са прозорци, развалени са фасадата и оградата. " Оперативните служби са на място, продължава обходът от врата на врата. Информацията се прецизира ", добави регионалният шеф.

Непосредствено преди началото на втория обстрел на Белгород представители на легиона " Свобода на Русия " и " Руския доброволчески корпус " (признати за терористични организации в Русия и забранени) предизвестиха, че ще нанесат удари по военни цели в Курска, Белгородска и Брянска области.

Руското министерство на защитата заяви, че съветски елементи са осуетили опит на украинските въоръжени сили да обхванат на съветска територия в региона на Сподарюшино в Белгородска област. В резултат на боевете, съгласно ведомството, са били убити до 195 украински военни и са били унищожени пет танка.

Засега няма без значение удостоверение на тази информация. Руски " военни репортери " също по-рано писаха за борби с " украински диверсанти " в пограничните региони на Белгородска и Курска области. Според тях броят на починалите измежду нападателите е бил доста по-малък.

Губернаторът на Курска област Роман Старовойт в четвъртък, 14 март, също заяви, че диверсионните групи " не се отхвърлят от опитите си да навлязат " на територията на района покрай село Тьоткино. Според ръководителя на района граничната защита на ФСБ и съветските военни към момента не са " позволили " и " няма да им разрешат да създадат това ".
 Кои са съветските съпротивителни групи, основани в Украйна
Кои са съветските съпротивителни групи, основани в Украйна

Те разполагат с съвременни оръжия, танкове и бронирани транспортни средства
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР