Два ръчни часовника Ролекс Дейтона, принадлежали на легендарния американски актьор

...
Два ръчни часовника Ролекс Дейтона, принадлежали на легендарния американски актьор
Коментари Харесай

Два ръчни часовника, принадлежали на Пол Нюман, се предлагат на търг

Два ръчни часовника " Ролекс Дейтона ", принадлежали на именития американски артист Пол Нюман, ще бъдат препоръчани на търг през юни, заяви Агенция Франс Прес, базирайки се на известие на аукционната къща " Сотбис ".

Очаква се цената на всеки часовник да надвиши 1 млн. щатски $. Това обаче не би била рекордна цена за ръчен часовник. През 2017 година аукционна къща " Филипс " продаде " Ролекс Дейтона ", принадлежал на Пол Нюман, за 17,8 млн.

Един от двата часовника, които ще бъдат препоръчани на 9 юни, е подарен на Нюман от брачната половинка му, американската актриса Джоан Удуърд. Удуърд и Нюман са женени в продължение на половин век.
Снимка: Getty Images
Оценката на часовника е сред 500 000 щатски $ и един млн. щатски $. Часовникът е с черен циферблат, кожена каишка и гравиран надпис " Карай доста постепенно. Джоан ". Часовникът е спомен от автомобилна обиколка на Дейтона Бийч, Флорида.

Вторият часовник - " Зенит Дейтона ", е оценен на същата сума и съставлява съвсем еднакъв модел, само че с бял циферблат и железна верижка. Той е подарък на Нюман във връзка успеха на неговия екип в 24-часовото автомобилното съревнование " 24 часа Дейтона " през 1995 година По това време артистът е към този момент на 70 години и става най-възрастният водач на автомобил в съревнование, гласи известието на " Сотбис ".

Аукционната къща разгласи в края на февруари, че ще продаде на търг през юни 300 предмета, принадлежали на митичната холивудска двойка Удуърд и Нюман. Двамата се женят през 1958 година и остават съпрузи до гибелта на артиста през 2008 година Пол Нюман умря на 83 години от рак на белите дробове.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР