Два нови токографа получи днес Клиниката по акушерство и гинекология

...
Два нови токографа получи днес Клиниката по акушерство и гинекология
Коментари Харесай

Два нови токографа дариха на АГ-отделението в Стара Загора 

Два нови токографа получи през днешния ден Клиниката по акушерство и гинекология на Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване „ Проф. доктор Стоян Киркович “ в Стара Загора. Средствата за апаратите в размер на 2720 лв. са обезпечени от групата общински съветници и депутатите от района на Политическа партия ГЕРБ. Днес дарението беше връчено на началника на клиниката доцент доктор Николай Лазаров от Емил Христов, общински началник на Политическа партия ГЕРБ и заместник-председател на Народното събрание, и Николай Диков, ръководител на групата общински съветници от партията. 
Според доцент Лазаров токографите са едни от най-използваните апарати в ежедневната работа на отделението и благодари за дарението. Работата на апаратите е обвързвана с директната клинична активност и грижата за бременните дами, тъй като с тях се наблюдават виталните функционалности на бебето преди раждане и развиването му в майчината утробата.
Новата база на АГ-комплекса беше открита на 20 май от министъра на опазването на здравето , само че пребазирането му завърши месец по-късно, когато завърши цялостното му съоръжение с нова техника и нови кревати. Новите пространства на родилното и неонатологичното поделение трябваше да покрият и редица европейски стандарти преди да стартират да действат. Сред условията бяха специфични мазилки и осветяване, антибактериално покритие по стените в неонтологията и най-модерна техника, която да подсигурява съответни грижи за родилки и новородени.
От началото на юли бебетата на Стара Загора към този момент проплакват в новата база на клиниките по акушерство и гинекология и по неонатологията, а потенциалът им е за 40 родилки и 28 бебета
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР