Два месеца след старта на преакселераторската програма Challenge YOU, инициирана

...
Два месеца след старта на преакселераторската програма Challenge YOU, инициирана
Коментари Харесай

23 екипа участват в програмаta Challenge YOU на ОББ и Junior Achievement България

Два месеца след старта на преакселераторската стратегия Challenge YOU, инициирана взаимно от Обединена българска банка (ОББ) и Джуниър Ачийвмънт България (JA България) и дъщерното й сдружение The Edge, записаните студентски планове са 23 в близо 10 разнообразни сфери, свързани с софтуерните нововъведения. Практическата стратегия за пускане на личен бизнес има за цел да поддържа сполучливата реализация на предприемачески начинания на студентски стартъпи. Програмата е отворена за български студенти – бакалаври, магистри и докторанти от всички специалности и университети, които имат концепция за пускане на бизнес в следните посоки: виртуална действителност, изкуствен интелект, Internet of Things (IoT), финтех, опазване на здравето, чиста сила, агроиновации и други бизнес хрумвания.

Общо 61 студенти, обединени в екипи от разнообразни университети в България, са подготвили своите новаторски бизнес концепции. Смелите оферти на младите учени са в близо 10 разнообразни сфери на актуалния живот и оферират ексцентрични, само че извънредно виновни решения за проблеми, свързани с човешкото здраве, опазването на околната среда, предлагането на биологично чисти артикули, потреблението на чиста сила. Някои от бизнес концепциите пресъздават използването на нововъведения за възстановяване на качеството на човешкия живот или за сполучлива личностна реализация. Други планове целят улеснението на процеси и услуги посредством достиженията на актуалните технологии. Широкият набор от оферти впечатлява с желанието на младежите да внесат качествено нов взор в всекидневието и да положат старания за практическото осъществяване на идейните концепции.

В рамките на осем съботи през месеците март, април и май студентите ще вземат участие в интензивни работилници и образования, които ще комбинират теорията с практиката – курс по дизайн мислене, поредност наставнически следобеди, Демо ден и финално съревнование, на което ще стане явен спечелилият, чиято концепция ще бъде финансирана. Бизнес ментори от екипа на ОББ ще поддържат стартъпите с опит и препоръки в развиването на концепциите. Всички образования и наставнически следобеди ще се организират в изобретателното пространство за работа на Junior Achievement България – JA StartUp Hambar в София Тех Парк.

„ Вярваме в смелостта на младите бизнесмени и считаме, че в случай че концепциите им са подкрепени от опита и познанията на специалисти, каквито са експертите на ОББ, фантазиите могат да станат действителност “, показа Светла Георгиева, изпълнителен шеф Риск на Обединена българска банка.

„ Изключително сме впечатлени от предизвикването, което студентите насочат към себе си и към своя предприемачески дух “, сподели от своя страна Милена Стойчева, изпълнителен шеф JA Bulgaria и The Edge: R&BD. Големият брой декларирани планове е сигнал за блян към сполучлива реализация и практическо използване на наученото в университета, счита тя.

Победителят може да завоюва финансиране, менторство, съвещания с тесни експерти от екипа на ОББ, JA България и The Edge: R&BD (юрист, финансист, експерт по интелектуално право и др.). Участието в програмата е изцяло гратис.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР