Два месеца, след като млад мъж счупи стъклопакета и входната

...
Два месеца, след като млад мъж счупи стъклопакета и входната
Коментари Харесай

Пасарелка в Русе отново стана жертва на вандализъм

Два месеца, откакто млад мъж счупи стъклопакета и входната врата на пасарелката на бул. " България ", оборудването още веднъж стана обект на вандалска демонстрация. Този път създател на действието е малолетно момиче, което рита стената от гипсокартон до асансьора, оставяйки зееща дупка.

Охранителни камери са снимали вандалщината.

Инцидентът се случва на 2 февруари към обяд. Група от 3 момчета и малолетното момиче слизат от кв. " Чародейка ", употребяват асансьора на пасарелката, с цел да минат от другата страна на булеварда. Момичето изчаква спътниците си да излязат през вратата и обръщайки се към стената, пробива гипсокартона с ритници.

СЗ " КООРС " са предали фрагментите на органите на ОДМВР - Русе.

" Всички материали по тези случаи се предават на полицията, в някои от случаите органите на реда съумяват да разпознават лицата, които са ги направили. Все по-често тези действия се правят от пълнолетни и малолетни лица ", сподели заместник-кмет на Русе Магдалина Илиева пред Българска национална телевизия.

Все още не е ясна точната сума на вредите. След определяне цената на провалите тя ще бъде потърсена от родителите ѝ.

Според Магдалина Илиева е време по отношение на тези случаи да се сезира Регионалното ръководство на образованието, би трябвало да бъдат привлечени и психолозите в учебните заведения.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР