два ли някой е предполагал, че някогашния "най-желан ерген" в

...
два ли някой е предполагал, че някогашния "най-желан ерген" в
Коментари Харесай

От най-желания ерген до мъртъв боец на ИДИЛ

два ли някой е предполагал, че тогавашния "най-желан ерген " в Малайзия ще загине, взривен от мина, до момента в който се бори в името на ИДИЛ. Но живота има чудноват взор над нещата.
През 2010 година, Амир Милсън е на път да стане бакалавър по всеобща връзка, а най-голямата му фантазия е да бъде ефирен водещ или може би министър ръководител. Той е хубав и отзивчив, а приятелите му настояват, че бил най-смелият човек, който са познавали
Милсън обаче не остава ерген за дълго. Жени се за момиче от родния си град и двамата имат наследник. После стартира да върви постоянно на черква и да се моли. И по този начин процесът по превръщането му в екстремист стартира.
Амир си пуска брада и и стартира по-често да посещава проповедника със саудитско-австралийски генезис Мохамед Джунейд Торн. Присъединява се и към загадка група, която приготвя бъдещи бойци за ИДИЛ.
През 2015 Амир се разделя със брачната половинка си и отпътува за Сирия. В обществените мрежи пуска своя фотография, облечен в джихадистка униформа и изчезва вечно. Преди да отлети обаче погасява всички заеми, които има, с цел да не оставя задължение за своя наследник.
Няколко години по-късно носи на рамото си ранен съидейник, до момента в който бяга от обстрела на вражеската армия. Стъпва на мина и умира. Семейството му научава съвсем незабавно, само че удостоверение за това, че е умрял идва чак в този момент.
"Не знаем сигурно за кого се е биел. – споделя негов непосредствен другар. - Но без значение дали е било за ИДИЛ или друга организация против Асад, Амир беше войник от първа линия, назначен за пълководец. И умря като страдалец ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР