Два куриозни ареста белязаха дежурството на полицейския патрул на Първо

...
Два куриозни ареста белязаха дежурството на полицейския патрул на Първо
Коментари Харесай

Куриоз: Арестуваха двама пловдивчани карали в една нощ една и съща кола в Кючука

Два куриозни ареста белязаха дежурството на полицейския патрул на Първо районно през вчерашния ден на разсъмване. Около 3 часа след среднощ униформените спрели за инспекция на кръстовището на булевардите " Македония " и " Никола Вапцаров " " Фиат Браво " със силистренска регистрация. Зад кормилото бил 50-годишният пловдивчанин Славчо Т., който бил очевидно пиянq, написа trafficnews.bg. Дрегерът отчел стряскащите 2, 34 промила, което принудило служителите на реда да го смъкват от автомобила и да го изпратят в ареста. Славчо е с престъпно досие.
Половин час по-късно негов прочут пристигнал да прибере фиата. Патрулните служители на реда обаче спрели и него на същото кръстовище. Оказало се, че й Методи М. е добре почерпен. Пробата за алкохол посочила цели 1, 9 промила. Методи последвал приятеля си в килията.
Тъй като и двамата са били с количество алхокол, надвишаващо 1,2 промила, против тях има формирани досъдебни производства по член 343 Б, алинея 1 от Наказателния кодекс. Ще бъдат съдени по бързото произвеждане.
Точно преди половин година в Пловдив двама братя осъмнаха дружно в ареста, откакто бяха хванати да карат пияни в една и съща нощ. Любопитното е, че двамата били арестувани през 100 метра разлика, в еднакъв автомобил, от един и същи патрул.
Куриозната преживелица стана на 28 декември. Патрул на полицията спрял за инспекция Мерцедес, а зад кормилото бил Андрей Атанасчев. При инспекция с дрегер се открило, че мъжът е с над 2 промила алкохол в кръвта. Униформените задържали Атанасчев, а колата останала до кръстовището сред бул. “Цар Борис ІІІ Обединител” и ул. “Св. Петка”.
Само 30 минути по-късно служителите на реда, които се върнали на поста си, стопират същия Мерцедес на към 100 метра от мястото, на което бил паркиран. Зад кормилото бил по-големият брат на Андрей – Боян Атанасчев, който очевидно желал да прибере колата. Опитът му обаче блъснал на камък. При инспекция със същия дрегер било отчетно, че и той се е почерпил добре – 1,5 промила алкохол в кръвта. Полицаите не са имали избор и са прибрали баткото при брат си в килиите на 4 районно управление (на МВР).
Андрей и Боян Атанасчеви са едни от огромните производители на яйца в страната, като тяхната птицеферма е село Трилистник.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР