Два концерта на сопраното Ина Кънчева и пианиста Емануил Иванов

...
Два концерта на сопраното Ина Кънчева и пианиста Емануил Иванов
Коментари Харесай

КУЛТУРАМА с първо събитие за годината

Два концерта на сопраното Ина Кънчева и пианиста Емануил Иванов с сантименталното име ще се проведат на 9 и 11 февруари в Софийска градска художествена изложба. Те се организират като част от интензивностите на Национална стипендия „ С старания към звездите “ и се слагат в границите на четвъртото издание на фестивал КУЛТУРАМА.

Първият общ концерт на Ина Кънчева и Емануил Иванов се състоя през ноември 2021 година в Париж, в границите на арт фестивала „ Един уикенд на изток “ (Un weekend à l’est) с напълно български репертоар. Той още веднъж беше част от интензивностите на Национална стипендия „ С старания към звездите “, чийто стипендиант в област „ Музика “ е младият и надарен пианист.

Програмата на е нова за Ина Кънчева и Емануил Иванов. Двамата реализатори неслучайно избират да слагат концертите си в подтекста на изложбата „ Салонът на природата “ в СГХГ, представяща комбиниране сред поетично-философски и живописни произведения. Романтичният репертоар на включва произведения от К. Дебюси, Н. Медтнер и Дж. Мартучи, в които природата е извънредно мощно показана и изпълнена с метафори и алегории, свързани с човешката душа и нейните страсти. В огромната зала на софийската градска изложба гостите на концертите ще имат опция да се насладят на цялостната синергия сред музика, лирика и изобразително изкуство.

Концертите са подкрепени от EY – Ernst & Young Bulgaria, които тази година честват 30-годишнина от стъпването си на български пазар. EY е интернационална компания, водач в сферата финансовите съвещания и покупко-продажби, одита и налозите.

„ Ernst & Young Bulgaria са едни от най-важните ни сътрудници още от самото основаване на фондация „ Културни вероятности “. Изключително сме им признателни за поддръжката и дългогодишното другарство, посредством което сме научили доста за това, по какъв начин да структурираме и фокусираме нашите действия. Нашето съдействие е отличен образец за синергия сред бизнеса и изкуството, който докара фондацията до първокласен скок и 10-годишно стабилно развиване “, споделя Ина Кънчева, артистичен шеф на фондация „ Културни вероятности “.

„ Песента на спомените “ са първите две събития от богатия календар на тазгодишното издание на фестивал. Програмата на фестивала ще срещне публиката с голям брой български и интернационалните актьори от всички сфери на културата и изкуствата. Музикални събития, танцови пърформанси, литературни срещи с млади и одобрени гении чакат жителите и гостите на столицата през 2022 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР