Два големи инвеститора, на които Илон Мъск разчиташе за сделката

...
Два големи инвеститора, на които Илон Мъск разчиташе за сделката
Коментари Харесай

Инвеститори на Мъск се отказват от сделката с Twitter

Два огромни вложителя, на които Илон Мъск разчиташе за договорката с " Туитър ", са се отказали да обезпечават финансиране, заяви Ройтерс.

Това са фондовете Apollo Global Management Inc и Sixth Street Partners, които трябваше да обезпечат над 1 милиарда $ за договорката. Видно обаче опитът на милиардера да се откаже от нея ги е разколебала.

Мъск в продължение на няколко месеца се опитваше да провали договорката, като стартира и дело против Twitter с обвиняването, че мамят за броя подправени сметки на платформата. Преди дни обаче се отхвърли и съобщи, че въпреки всичко ще купи платформата на истинската цена - 44 милиарда $.

Милиардерът ще обезпечи солидна част от сумата самичък - като продаде акции от главната си компания Tesla. Но с цел да не бръкне прекомерно надълбоко в личните си джобове, Мъск си обезпечи и в допълнение финансиране от няколко инвеститорски хонд и банков заем.

Засега уговорените през май 7,1 милиарда $ инвестиция с други не е под въпрос, а банките не престават да са подготвени да обезпечат други 12,5 милиарда $. За тях това обаче може да се окаже сериозна загуба заради избухналата международна инфлация поради войната с Украйна.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР