Два допълнителни нощни влака ще пътуват през лятото от София

...
Два допълнителни нощни влака ще пътуват през лятото от София
Коментари Харесай

Пускат два допълнителни нощни влака за морето


Два спомагателни нощни влака ще пътуват през лятото от София до Бургас, оповестиха от БДЖ.

Влаковете ще минават по Подбалканската железопътна линия и отГорна Оряховица до Бургас през Шумен, Карнобат, и назад. Те тръграт от 1 юли (петък).

Идеята на БДЖ е да бъдат обезпечени задоволително благоприятни условия за напредване по отношение на покачвания интерес към пътешестване с трен до морските градове през лятото.

От държавния жп транспортьор декларират, че с новата комбинация от Горна Оряховица за Бургас се дава комфортна опция за пътешестване от Северна България до Бургас и назад. Към влака ще пътува и пряк вагон от Русе за Бургас и назад, като се обезпечава комфортна опция за непосредствено пътешестване до черноморския град от Плевен, Търговище и Шумен. Ще има опция и за връзка с влаковете от Видин и Враца. Така няма да се постанова пътуващите с трен до Бургас от Северозападна България да пътуват първо до София. Композицията на влака ще бъде формирана от три вагона със седящи места и един кушет вагон.

Нощният бърз трен от София за Бургас и назад през Подбалканската железопътна линия ще има пет вагона със седящи места и един спален вагон.

Допълнителните нощни влакове ще се движат със следното разписание:

- Бързият трен № 3687 от София за Бургас ще потегля от Централна гара София в 23:40 ч. и ще идва в Бургас в 06:10 ч.;

- Бързият трен № 3686 от Бургас за София ще потегля от гара Бургас в 22:50 ч. и ще идва в София в 05:20 ч.;

- Бързият трен № 2687 от Горна Оряховица за Бургас ще отпътува от гара Горна Оряховица в 00:55 ч. и ще идва в Бургас в 06:31 ч.;

- Бързият трен № 2686 от Бургас за Горна Оряховица ще потегля от гара Бургас в 23:25 ч. и ще идва в София в 04:35 ч.

През летния билети за седящи места могат да се купят 15 дни преди пътуването от каса, а за спален или кушет вагон 30 дни авансово. Със същия период преди пътешестване могат да бъдат закупени билети за всички категории влакове през системата за онлайн билетоиздаване.

БДЖ приканва билетите да се купуват авансово, с цел да могат хората да са сигурни, че ще си обезпечат място в стремежи трен и с цел да бъдат обезпечавани спомагателни вагони към композициите, когато е належащо.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР