Два дни преди старта на рали България 2018, Варна очаква

...
Два дни преди старта на рали България 2018, Варна очаква
Коментари Харесай

Варна очаква с нетърпение старта на рали България 2018

Два дни преди старта на рали " България " 2018, Варна чака с неспокойствие участниците в 49-ото издание на най-престижното автомобилно съревнование у нас.

Този уикенд морската ни столица ще се трансформира и в столица на моторните спортове, домакинствайки на едно от най-старите ралита у нас, както и на финалния кръг от Българския дрифт шампионат. Двете съревнования даже ще имат общ параден старт в петък следобяд на Морската гара.

На публична среща сред кмета на Варна господин Иван Портних и шефа на рали " България " господин Александър Ковачев, градоначалникът на морската ни столица удостовери уговорката на общината за поддръжката към рали " България ".

Г-н Портних прикани жителите и гостите на града да поддържат своите обичани състезатели както на формалния старт, по този начин и по правите, а двамата с господин Ковачев бяха единомислещи, че сигурността на мероприятието - както тази на феновете, по този начин и на участниците е главен приоритет в трите спортни дни.

Иван Портних напомни, че Варна има дълга и славна история, обвързвана с моторспорт конкуренциите у нас и спорта като цяло, като в града са родени не един и двама български първенци. Кметът на морския град на драго сърце ще участва на формалната гала и на някои от скоростните прави и прикани съгражданите си също да са на шоуто и да съблюдават инструкциите на уредниците, с цел да се получи едно прелестно съревнование. Александър Ковачев удостовери, че всички ограничения към безпрепятственото осъществяване на ралито са налице и си пожела то да е най-малко толкоз хубаво, каквото е времето на брега на Черно море в ранната есен.

Варна е град, надълбоко обвързван с рали " България " още от самото възникване на конкуренцията през 70-те години на предишния век. И до през днешния ден, съвсем половин век по-късно, колкото и да са се променяли трасетата, в маршрута си остава една от най-емблематичните прави - " Аладжа манастир " в покрайнините на града. По нея, както и по всички останали в 560-километровото съревнование, ще се решат и финалните борби в тазгодишния рали шампионат на България.

 Ден преди финалния период: 22 поръчки за рали „ България” 2018
Ден преди финалния период: 22 поръчки за рали „ България ” 2018

На стартовата арка в пристанището на Варна ще забележим някои от най-големите имена в родния рали-спорт
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР