Два бойни кораба от руския Черноморски флот, въоръжени с ракетни

...
Два бойни кораба от руския Черноморски флот, въоръжени с ракетни
Коментари Харесай

Русия изпрати още бойни кораби към Сирия, НАТО поиска край на офанзивата в Идлиб

Два бойни кораба от съветския Черноморски флот, въоръжени с ракетни комплекси " Калибър ", са на път за Средиземно море към крайбрежието на Сирия, където към този момент има един съветски транспортен съд от същия клас, предадоха ТАСС и " Ройтерс ".

Това става в миг на възходящо напрежение поради контрола върху сирийската провинция Идлиб. Десетки турски бойци починаха, а представители на Анкара оповестиха, че отварят границите - и южната, и северната - с цел да могат сирийци, които влизат в страната, и тези, които към този момент са в Турция, да минават към Европа.

Преди малко на конференция генералният секретар на НАТО прикани Русия и " режимът на (сирийския президент Башар ал) Асад) да спрат офанзивите " в Идлиб, принудили стотици хиляди да изоставен домовете си, и да " почитат интернационалното право ". " Съюзниците на НАТО предоставиха поддръжка на Турция, " помагайки ѝ да укрепи въздушната си защита, и ще продължат да търсят други решения, сподели той след среща на посланиците по член 4 от Северноатлантическия контракт, свикана от страна членка поради терзания за сигурността ѝ - едвам шест пъти е имало такива съвещания, огромна част от тях по искане на Турция.

Руските Фрегати " Адмирал Макаров " и " Адмирал Григорович ", снабдени с точно оръжие - ракетния комплекс " Калибър-НК ", в това време " правят планов преход от Севастопол към далечна морска зона, където ще влязат в състава на непрекъснатата формация на ВМФ в Средиземно море ", разгласи пресслужбата на Черноморския флот. Според известието двете фрегати са почнали прекосяване през Босфора и Дарданелите, като преди този момент екипажите им са направили редица бойни учения в акваторията на Черно море. " Адмирал Есен ", друга съветска фрегата от същия клас, е ситуирана в Средиземно море от декември м.г., припомниха от пресслужбата на Черноморския флот.

Междувременно не стопират фрагментите със сирийски мигранти, които се придвижват към границите на България и Гърция. И София, и Атина оповестиха, че ще засилят ограниченията за сигурност, в очакване на вероятен мигрантски поток. Външното министерство в Турция обаче предизвести, че мигрантският напън към Европа единствено ще се ускори, в случай че обстановката в Идлиб се утежни. Броят на разселилите се сирийци в провинция Идлиб, придвижили се към границата с Турция, се доближава към 1 млн. за три месеца и към милион и половина от април насам - второто число е половината от популацията на провинцията.

Турция взе и ограничения във вътрешен проект. Охраната на посолството на Москва в Анкара, както и на " други задгранични институции в Турция ", бе подсилена, заяви, представена от ТАСС, пресаташето на задачата Ирина Касимова. Тази нощ група хора се събраха пред генералното консулство на Русия в Истанбул със викания " Путин е палач " поради гибелта на 33-ма турски бойци при сирийски въздушен удар (Москва управлява част от въздушното пространство на Дамаск).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР