Дунав ще играе в Първа лига и през следващия сезон.

...
Дунав ще играе в Първа лига и през следващия сезон.
Коментари Харесай

Дунав остава в Първа лига след драматична победа над “царете”

Дунав ще играе в Първа лига и през идващия сезон. Драконите се постановиха с 2:1 над Царско село в баража за оцеляване, който се игра на спортната база в Коматево. Бирсент Карагерен откри резултата в 60-ата минута, а в 76-ата минута Мамаду Ндиайе удвои. “Розовите” понижиха посредством Георги Минчев в 82-ата минута.

Столичани можеха да открият резултата още в 4-ата минута, когато Зимитър Петков засече от воле центриране от корнер, само че нацели напречната греда. Драконите дадоха отговор посредством Ндиайе, който стреля с глава в 7-ата минута, само че ударът попадна в ръцете на Димитров.

В 29-ата минута шансът избави Царско село да не изостане с гол пасив. Тейнур Марем опита да почисти центриране от ляво, само че насочи топката към личната си врата. Стражът Димитров към този момент бе плонжирал, само че някак съумя да избие с крайник в корнер.

В 36-ата минута Марем фаулира Ндиайе в наказателното поле и реферът Николай Йорданов уточни бялата точка. С осъществяването се нагърби Исмаил Иса, само че таранът на Дунав стреля едва, Димитров мазета топката, която се отби в десния непряк дирек и се върна към терена.

Само 120 секунди по-късно Карагерен получи извеждащ пас отляво и шутира от дребен ъгъл, само че стражът на Царско село още веднъж се намеси добре и избави за следващ път.

В 41-ата минута Васев овладя добре и шутира от 5-6 метра, само че ударът му от дребен ъгъл бе избит в корнер от стража на “розовите”. След неговото осъществяване русенци направиха следващ очевиден пропуск. Мартин Ковачев остана непокрит, само че направи по-трудното и стреля фронтално от метър и половина над вратата.
Първото състояние за втората част бе за Царско село. Павел Петков се освободи добре от Попадийн и стреля рисково, само че над напречната греда.

Така се стигна до 60-ата минута, в която русенци откриха резултата. При контраофанзива Васил Шопов изведе Карагерен, който от своя страна финтира чудесно Марио Петков, след което с обмислен удар по земя не остави късмет на Димитров – 1:0 за Дунав.
Седем минути по-късно драконите имаха отлична опция значително да предрешат нещата в своя изгода. При контраофанзива четирима техни футболисти се озоваха против един на съперника. Последва пас на Ндиайе, който не овладя добре топката към центъра на терена и пропусна да излезе фронтално очи в очи против Димитров.

Все отново те стигнаха до втори гол малко по-късно. В 76-ата минута органиризаха поредна рискова офанзива. Последва извеждащ пас към непокритите Карагерен и Ндиайе. Първият овладя, технично копна топката над вратаря и секунда преди да я изпрати в празната врата, бе изпреварен от сенегалеца, който без проблем вкара за 2:0.

Царско село бързо се върна в дуела след попадение Георги Минчев. Юношата на Литекс, който играе чартърен от ЦСКА, вкара след съвършено осъществяване на фаул от 18 метра.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР