Дунав (Русе) надви Крумовград с 2:1 в първи мач от

...
Дунав (Русе) надви Крумовград с 2:1 в първи мач от
Коментари Харесай

Късна драма в Русе - Дунав надви Крумовград

Дунав (Русе) надделя Крумовград с 2:1 в първи мач от 25-ия кръг на Втора лига. Двата отбора изиграха равносилен дуел, в който обаче крайни спечелили излязоха домакините. Първо Мирослав Будинов наказа някогашния си отбор и даде преднина на “драконите ” в 9-ата минута. През втората част Мартин Сораков изравни за гостите, само че малко преди края на дуела Мехмед Сабри донесе трите точки на “драконите ” като означи попадение, с което оформи крайния резултат (87’).

Първата заплаха пристигна във 2-ата минута, когато Джан Хасан стреля фронтално от комфортна позиция, само че вратарят на гостите съумя да избави. 5 минути по-късно Бисер Бонев опита шут от отдалеченост, само че не съумя да затрудни Дамянов.

Така се стигна до 9-ата минута, когато “драконите ” получиха право да изпълнят ъглов удар. След центрирането топката бе избита, само че стигна до Мехмед Сабри, който я върна назад в наказателното поле и откри Мирослав Будинов. Опитният нападател бе оставен изцяло непокрит против Макенджиев и със мощен шут прати кълбото в мрежата на някогашния си отбор.

В идващите минути темпото поспадна и двата отбора не съумяха да си основат забавни положения. В 34-ата минута обаче Крумовград бе на косъм от това да изравни. Калоян Стефанов получи добре, напредна и остана самичък против Дамянов. Ударът му обаче срещна страничния дирек, а по-късно защитник на Дунав почисти.

Малко по-късно Мартин Сораков бе изведен очи в очи със стража на домакините, само че до момента в който насочи удар бе затворен от бранител на “драконите ”. Въпреки това нападателят опита шут, който обаче не затрудни Дамянов.

До края на полувремето повече забавни положения нямаше и по този начин домакините се отдръпнаха с един гол задатък на почивката.

Второто полувреме стартира с прелестна опция за домакините да вкарат втори гол. В 52-ата минута Йордан Димитров подаде към Мирослав Будинов, който се озова на отлична позиция самичък против Макенджиев. Опитът на нападателя за диагонален шут бе много слаб. В 57-ата минута Дамян Дамянов трябваше да се намесва, откакто Калоян Стефанов стреля мощно от дребен ъгъл.

След безлични 15-ина минути се стигна до 71-ата, когато Крумовград съумя да изравни. След центриране от корнер топката бе отклонена от състезател на гостите и стигна в краката на Сораков. Нападателят съумя да нанесе удар, който въпреки и не толкоз мощен, излъга Дамянов и влезе във вратата на Дунав - 1:1.

След нови минути, в които двата отбора търсеха гола, само че не успяваха да основат рискови обстановки се стигна до 87-ата минута, когато домакините още веднъж излязоха напред. При една от офанзивите Юго Комано съумя да отклони една от високите топки наляво към Мехмед Сабри, който нахлуваше в наказателното поле. Фланговият футболист остана самичък против вратаря на Крумовград и с прекрасен диагонален шут означи за 2:1.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР